AKOESTIEK VERBETEREN HORECA

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SPANPLAFOND OF -WAND?

AKOESTIEK VERBETEREN IN JOUW HORECAZAAK MET EEN SPANPLAFOND

lijn_helixe

Een goede akoestiek is enorm belangrijk voor de beleving van jouw klanten. Wil jij de akoestiek verbeteren in je horeca zaak? Wij leggen uit hoe dat kan met een spanplafond!

Een goede akoestiek is enorm belangrijk voor de beleving van jouw klanten. Wil jij de akoestiek verbeteren in je horeca zaak? Wij leggen uit hoe dat kan met een spanplafond!

Het belang van een goede akoestiek

In cafés en restaurants lopen de decibels vaak hoog op. Je zit met heel wat mensen in dezelfde ruimte. Er wordt gepraat, gelachen, soms zelfs geroepen, er klinkt bestekgerinkel, tafels en stoelen worden verschoven, misschien speelt er nog achtergrondmuziek. Kortom, er heerst een kakafonie aan verschillende geluiden en prikkels. Ook in een hotel ondervinden gasten soms geluidsoverlast. En dat terwijl een hotel- of restaurantbezoek net ontspannend zou moeten zijn.

Storende geluiden in hotels, cafés en restaurants hebben niet alleen een nadelig effect op het gemoed van je klanten. Het is voor sommigen zelfs een reden om nooit meer terug te keren naar jouw zaak. Des te belangrijker om de akoestiek te verbeteren in jouw horeca zaak.

Akoestiek verbeteren in de horeca

Er zijn verschillende mogelijkheden om de akoestiek te verbeteren in een ruimte. Zo kan je kiezen voor akoestische panelen of gordijnen. Maar ook een akoestisch spanplafond is een optie die het overwegen waard is. Een akoestisch spanplafond biedt een oplossing voor horeca en andere zakelijke ruimtes die last hebben van storende geluiden. Zo maak jij het heel wat aangenamer om te vertoeven in een bepaalde ruimte, zowel voor jezelf als voor je klanten.

Wat is een spanplafond?

Een akoestisch spanplafond is logischerwijze een soort spanplafond. Maar wat is dat nu juist? Een spanplafond is een kunstdoek dat onder je bestaande plafond strak wordt opgespannen door middel van warmte. Je oude plafond blijft dus volledig behouden, waardoor er geen kap- of breekwerken nodig zijn. Er zijn echter nog tal van voordelen verbonden aan een spanplafond:

  • energiebesparend
  • wordt perfect op maat gemaakt
  • strak en egaal resultaat voor die extra touch in jouw ruimte
  • perfecte inwerking van verlichting en luidsprekers
  • wordt meestal in één dag geplaatst
  • kan volledig worden gedemonteerd

Hoe werkt een akoestisch spanplafond?

Een akoestisch spanplafond is voorzien van talloze kleine gaatjes (microperforaties) die je met het blote oog niet kan waarnemen. Het nut van die gaatjes: geluidstrillingen verminderen, de nagalm verminderen en storende geluiden op die manier beletten.

Akoestiek verbeteren horeca

Meer weten?

Meer weten over een akoestisch spanplafond of hoe het de akoestiek kan verbeteren in je horeca zaak? Download dan onze brochure of vraag een vrijblijvende offerte aan!

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT