LICHTPLAFOND

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SPANPLAFOND OF -WAND?

Combineer een lichtplafond met een spanplafond

lijn_helixe

Ben je op zoek naar een strakke bron van licht in jouw woning of kantoor? Een lichtplafond is de ideale oplossing! Je kan een lichtplafond perfect inwerken in een spanplafond voor een strak en egaal resultaat. Ontdek hier de mogelijkheden!

Ben je op zoek naar een strakke bron van licht in jouw woning of kantoor? Een lichtplafond is de ideale oplossing! Je kan een lichtplafond perfect inwerken in een spanplafond voor een strak en egaal resultaat. Ontdek hier de mogelijkheden!

Het belang van verlichting

Verlichting bepaalt grotendeels de uitstraling van je ruimte. Het kan een sfeervol element zijn, accenten geven en bepaalde delen van je interieur in de kijker zetten. Gezelligheid, warmte en sfeer worden voelbaar in een ruimte die goed verlicht is. Daarom is het van groot belang om de juiste keuze te maken bij het aanschaffen van plafondverlichting.

Hoe gaan we te werk?

Bij het plaatsen van een spanplafond kunnen we werken met lichteffecten. In het geval van een lichtplafond werken we met ledstrips die boven het spanplafond worden geplaatst.

De verlichting schijnt dan door het doek, en creëert een egaal sfeervol licht zonder schaduwvorming. Het is een techniek van indirecte plafondverlichting waarbij we geen gaten in het doek moeten maken.

Andere mogelijkheden voor verlichting

Kies je voor een spanplafond, dan zijn er naast een lichtplafond nog tal van andere opties wat betreft verlichting. Helixe installatiebedrijf werkt met verlichting van verschillende merken. Zo kan je bij ons bijvoorbeeld terecht voor led-verlichting (Illuxtron, SG, Integratech en DPS) en inbouwspots, maar ook armaturen en lusters kunnen wij perfect inwerken in jouw plafond.

Is de keuze voor een lichtplafond definitief?

De mogelijkheden van plafondverlichting met een spanplafond zijn quasi onbeperkt. Maar het is wel belangrijk dat je er op voorhand goed over nadenkt. Of je nu inbouwspots, lusters of indirecte ledverlichting wil laten monteren, je keuze is in de meeste gevallen definitief. Om de verlichting te plaatsen, maken we openingen in het doek. Die openingen zijn dus definitief, en moeilijk aan te passen. Wil je toch na een tijd je verlichting vervangen? Dan kan je een spanplafond snel en relatief goedkoop laten vervangen.

Meer weten over een lichtplafond?

Wil je meer weten over een lichtplafond? Of luister je graag eens naar de mogelijkheden voor jouw ruimte? Neem gerust contact op en maak een afspraak!

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT