BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Plafond renoveren, wat zijn de mogelijkheden?

Zie jij gaten en scheuren als je naar je plafond kijkt? Heb je onlangs last gehad van een lek? Of ziet jouw plafond er gewoon verouderd uit? Dan is het een goed idee om je plafond te renoveren. Maar wat zijn de mogelijkheden? We zetten ze even op een rij.

1. Gyproc

Een eerste optie is een gyproc plafond. Een voordeel van een gyproc plafond is dat het op elke ondergrond geplaatst kan worden. Bovendien is het erg stabiel en brandwerend. Verder moet je je oude plafond niet eerst uitbreken om je nieuw plafond te kunnen plaatsen. Een nadeel aan gyproc is dat het materiaal niet geschikt is voor vochtige ruimtes. Gips is namelijk erg vochtgevoelig. Een plafond uit gyproc vraagt ook heel wat afwerking. Zo moet je onder andere de voegen dichten en de gipsplaten schilderen. Wil je graag een plafond waar je niet veel onderhoud aan hebt? Dan is een gyproc plafond niet de beste keuze voor jou. Je moet de gipsplaten namelijk om de zoveel tijd herschilderen.

2. Houten plafond

Heb je gekozen voor een landelijk interieur? Dan zal je fan zijn van een houten plafondbekleding. Een houten plafond heeft niet alleen een warme uitstraling, het houdt ook de warmte in de ruimte effectief vast. Bovendien werkt het materiaal geluiddempend en (raar maar waar) ook brandwerend. Voor een houten plafond moet je wel wat over hebben, want het is een behoorlijke investering. Bovendien plaats je een houten plafond beter niet in je keuken of badkamer.

3. Spanplafond

Wil je op een budgetvriendelijke én mooie manier je plafond renoveren? Dan is een spanplafond de ideale keuze voor jou. Een spanplafond is een kunstdoek dat door middel van warmte strak wordt opgespannen in onzichtbare profielen op het plafond of aan de muren. Net zoals een gyproc plafond kan ook een spanplafond gewoon onder het oude plafond geplaatst worden, waardoor er geen kap- of breekwerken nodig zijn. In tegenstelling tot een gyproc plafond is een spanplafond dan weer wél geschikt voor vochtige ruimtes. Bovendien is een spanplafond duurzaam en heel gemakkelijk in onderhoud. En misschien wel de grootste troef van een spanplafond: het strakke en egale resultaat geeft elke ruimte die extra touch.

plafond renoveren

Meer weten over plafond renoveren?

Ben je er nog niet uit hoe je je plafond gaat renoveren? Neem dan contact met ons op! Sinds 1993 is Helixe dé expert in het plaatsen van spanplafonds. We overtuigen je graag van de vele voordelen en mogelijkheden van een spanplafond.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT