BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Een akoestisch spanplafond plaatsen voor een beter geluid

Ken je dat? Een vervelende galm, een holle klank en bij een feestje kan je degene die naast je zit niet eens verstaan. Met andere woorden, de ruimte waar je je in bevindt heeft last van een slechte akoestiek. Maar hoe kan je dit verbeteren? Een akoestisch spanplafond biedt gelukkig in veel gevallen uitkomst! Zo maak jij het leven van jezelf en anderen een stuk aangenamer.

Hoe werkt een akoestisch spanplafond?

Een akoestisch spanplafond is vergelijkbaar met een standaard spanplafond. Het enige verschil is dat dit spanplafond is voorzien van talloze kleine gaatjes (microperforaties) die voor het blote oog niet zichtbaar zijn. Geluidstrillingen worden hierdoor verminderd en degene die toch nog achter het doek terecht komen worden door een laag isolatie geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat de galm vermindert en je de storende geluiden voor een groot deel kwijt bent. Bij een standaard spanplafond met een dicht doek is dit niet mogelijk en wordt het geluid weerkaatst in plaats van opgenomen.

Akoestisch spanplafond

Zowel voor thuis als voor kantoren en bedrijfspanden

Akoestische spanplafonds hebben veel voordelen voor zowel bij je thuis als op kantoor, school, wachtruimtes en bedrijfspanden. Denk hierbij aan:

  • Een aangenamer geluid thuis en op de werkvloer;
  • Het voorkomt weerkaatsing van geluid;
  • Je hoeft geen lelijk plafond uit te breken;
  • Een (akoestisch) spanplafond is relatief goedkoper dan een nieuw plafond;
  • Kabels en ventilatiesystemen zijn eenvoudig weg te werken;
  • Een spanplafond is duurzaam: onze ervaring leert dat deze 30 jaar mooi blijft en zeer onderhoudsvriendelijk is;
  • Een spanplafond is brandveilig en het gaat brandoverslag tegen.

Akoestiek verbeteren thuis of op kantoor?

Ben je na het lezen van de voordelen van een akoestisch spanplafond benieuwd naar de prijs in jouw persoonlijke situatie of wil je gewoon meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag meer informatie en/of een offerte op maat. Samen kijken we naar jouw specifieke akoestische situatie en bieden een oplossing gebaseerd op jouw wensen.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT