Is het demonteerbaar zijn van een spanplafond echt zo belangrijk?

Ab-so-luut! Wij krijgen per maand verschillende aanvragen van klanten om het spanplafond deels of volledig te demonteren om verschillende redenen: waterlek, iets op het plafond gevallen, bijtrekken van een kabel, toevoegen verlichting, andere werken die er moeten gebeuren,.... . Dan is het handig dat we het spanplafond even kunnen wegnemen en nadien weer perfect kunnen terugplaatsen.

Kan een spanplafond op termijn gaan doorhangen?

Een door specialisten geïnstalleerd spanplafond kan niet gaan doorhangen op termijn. Indien er een probleem is met de spanning dan is dit te wijten aan een verkeerde opmeting of aan de productie maar dan valt dit direct op en niet op termijn.

Garantie?

Voor alle duidelijkheid: als installatiebedrijf hebben wij de verplichting om 10 jaar garantie te geven op de plaatsing. De producten krijgen in totaal 15 jaar waarborg op spanning, kleur en thermische verbindingen, waarvan 10 jaar door de fabrikant wordt gegeven op de thermische verbindingen.

Trekt het spanplafond stof aan?

Het spanplafond is anti-statisch en trekt dus geen stof aan. Bovendien is het niet-poreus zodat er geen vuil 'in' het materiaal kan dringen wat het onderhoud dus vergemakkelijkt.

Om het spanplafond te plaatsen wordt er verwarmd, maar kan dit kwaad voor mijn interieur?

Om het spanplafond te plaatsen wordt er inderdaad met een warmtekanon verwarmd tot maximaal 40-45°. Het gaat hier over droge lucht dus parket, laminaat, kasten, ...zullen door het verwarmen geen enkele schade kunnen oplopen. Uw interieur is dus veilig!

Reageert een spanplafond op temperatuurverschillen?

Gedaan met de fabeltjes of de wilde verhalen hierover: een spanplafond blijft perfect gespannen hangen, ongeacht de temperatuur of de temperatuurschommelingen, winter en zomer. Uiteraard moeten we wel opletten met bepaalde hitte-bronnen (zoals uitblaas-roosters van een haard die vlak onder het spanplafond komen te zitten of met een enkelwandige kachelbuizen die gloeiend heet kunnen worden)

Is een spanplafond in PVC hetzelfde als krimpfolie?

Zeker niet, dit zijn 2 verschillende materialen: krimpfolie krimpt wanneer het wordt verwarmd, een spanplafond wordt verwarmd om het soepeler te maken om makkelijker te kunnen spannen.

Wat als ik een waterlek heb en er water op mijn spanplafond terecht komt?

Uw spanplafond kan niet worden beschadigd door water. Sterker nog, stel dat er zo'n 50L water in uw spanplafond staat,, dan kunnen wij, dankzij de demonteerbaarheid, uw plafond los maken, het water er uit halen en nadien het doek weer terug-spannen. De vervorming door het gewicht trekt er vanzelf weer uit!
Heeft u iets dergelijks aan de hand met bvb gipsplaten, dan mag u een volledig nieuw plafond laten plaatsen met alle werftoestanden van dien.

Spanplafond of gipsplaten?

Als we een vergelijk maken in prijs dan komt dit bij de start +/- op hetzelfde uit indien u de gipsplaten laat plaatsen en laat afwerken door een schilder (afgewerkt product met afgewerkt product vergelijken). Een gipsplaten plafond dient u wel nog altijd te schilderen (en eventueel te herstellen indien er zich barsten vormen tussen de platen) en op lange termijn wordt dit sowieso duurder door het schilderwerk dat om de zoveel tijd moet gebeuren. Een spanplafond was je gewoon af.

Waarom kiezen voor Helixe?

Wij plaatsen al 27 jaar spanplafonds en -wanden van zeer gereputeerde Europese fabrikanten (spanwanden van Iraci Duitsland en spanplafonds van DPS - Polen en van Spalek uit Duitsland) en hebben er altijd voor gezorgd dat de klant tevreden is van onze installatie. Zelfs al zou er een probleem zich tijdens de plaatsing voor doen, dan zorgen wij voor een snelle en vlotte afhandeling van dit probleem. De service na de verkoop (tijdens en na de plaatsing) is heel belangrijk en daar staan we om bekend. Wij laten klanten nooit in de steek al gaat het over een simpel defect lampje. Op ons kan u rekenen!

Is een spanplafond sterk?

Een spanplafond is vorm-herstellend: maak je er een deuk in met een stomp voorwerp of door bvb een fles champagne die je ontkurkt, dan zal de vervorming er vanzelf uit trekken. Indien er toch een scheur wordt veroorzaakt dan kan dit soms worden hersteld (volledig of deels), afhankelijk van de positie en de ernst van de beschadiging.

Moet mijn bestaand vals plafond worden afgebroken?

Indien er genoeg ruimte is én het bestaand vals plafond is in goeie staat, dan kan het bestaand vals plafond worden behouden, dit vermijdt stof, vuil en veel werk.
Indien het toch moet worden afgebroken dan kunnen wij dit ook voor onze rekening nemen!

Is een spanplafond veilig?

Absoluut! in tegenstelling tot wat er al eens wordt beweerd door kwatongen bevatten PVC-spanplafonds geen weekmakers. De overheid heeft alle producten voor de afwerking binnenshuis aan een strenge controle onderworpen en alle afwerkingsproducten dienen aan de REACH wetgeving te voldoen (Europese wetgeving), zo ook de spanplafonds die wij plaatsen geproduceerd door Europese fabrikanten uit Duitsland (Iraci - spanwanden en Spalek - spanplafonds) en Polen (DPS - spanplafonds).
Het A+Label staat bovendien garant dat er geen schadelijke stoffen door het spanplafond worden afgegeven.

Wat met vochtige ruimtes?

Ook in vochtige ruimtes zoals badkamers en zwembaden kan een spanplafond (in PVC) worden geplaatst: het spanplafond neemt de temperatuur aan van de omgeving en vermijdt zo dat er condens op wordt gevormd (dus geen druppelvorming) en schimmelvorming.

Hoe onderhoud je een spanplafond?

Een spanplafond is in de eerste plaats anti-statisch en niet-poreus (ook geen wafelstructuur). Er kan dus geen stof of ander vuil in het materiaal gaan dringen. Voor de meeste vervuiling volstaat een simpel detergent (ontvetter) en wat water. Indien gewenst kunnen wij u ook het adres doorgeven van een schoonmaakfirma die ervaring heeft in het reinigen van spanplafonds.

Biedt een spanplafond ook een oplossing voor een akoestisch probleem?

Ja, wij kunnen door middel van een spanplafond (al dan niet micro-geperforeerd) en een akoestische demping (isolatie) de geluidskwaliteit binnen de ruimte verbeteren. Indien dit probleem wat complexer is dan kunnen wij ons laten adviseren door de akoestische expert.

Kunnen wij onze eigen verlichting hergebruiken?

Dat kan zeker: luster, lichtpunt, bestaande spots....ze worden eerst aan een technische keuring onderworpen zodat we zeker weten of ze geschikt zijn om op of in te bouwen in het spanplafond en indien er geen probleem is, kunnen we dit perfect integreren.

Kunnen jullie ook tegen een schuine kant aan werken?

Wij kunnen inderdaad ook een schuin plafond bekleden met een spanplafond. Sterker nog: wij kunnen met een onzichtbaar profiel (een rappelharpoen) de overgang maken van een horizontaal naar een schuin gedeelte, denk maar aan kamers onder dak.

Wat is de minimale verlaging nodig om een spanplafond te plaatsen

Afhankelijk van het profiel, de ondergrond en de verlichting kunnen wij al op 6mm van het bestaande plafond uw spanplafond plaatsen en dit met een zichtbaar profiel. Met een verdoken profiel hebben we minstens 26mm nodig. Spots vragen meestal 6-7cm ruimte