BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Wees de hoge energieprijzen te slim af met een klimaatplafond!

Hoewel we een lichte daling mogen verwachten in 2022, zijn de energieprijzen nog steeds historisch hoog. Veel kan je daar als consument niet aan doen, behalve slim besparen op je energieverbruik. Wij leggen uit hoe een klimaatplafond in elkaar zit, en hoe je daardoor opvallend kan besparen op je energiefactuur.

Hoe werkt het?

Een klimaatplafond is een uniek systeem dat een warmtepomp combineert met een spanplafond. Het systeem bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit mengt verse buiten- met binnenlucht en verwarmt of koelt deze. De binnenunit blaast vervolgens de verwarmde of gekoelde lucht in de ruimte tussen het spanplafond en het originele plafond. Hierdoor werkt het spanplafond als temperatuurgeleider.

Klimaatplafond

De geijkte profielen tussen muur en spanplafond zorgen er op hun beurt voor dat de gekoelde of verwarmde lucht zich in de ruimte verspreid. Ook de muren en het spanplafond zelf worden gekoeld of verwarmd, zodat deze mee bijdragen aan de verwarming of koeling van de ruimte. Voor maximaal comfort kan men het profiel op sommige plaatsen breder of smaller maken of zelfs afsluiten, zoals ter hoogte van de luchtinvoer tussen vast en spanplafond of aan het hoofdeinde van een bed.

De voordelen van een klimaatplafond

Omdat de verdeling van de lucht over het hele oppervlak van het spanplafond gebeurt, krijg je geen tochtvorming meer zoals bij klassieke airco’s. Verder verkrijg je een algemene en gelijkmatige klimatisering van de ruimte. Het systeem is bovendien bijna geruisloos.

Verder is de free cooling-modus bijzonder nuttig. Door het mengen van buiten- met binnenlucht creëer je een ideale binnentemperatuur. Free cooling kan in de zomer gebruikt worden, van zodra de binnentemperatuur minstens 4°C hoger ligt dan de buitentemperatuur.

En momenteel één van de belangrijkste voordelen: het zorgt voor een lagere energiefactuur. Met een spanplafond kies je zelf de hoogte van je ruimte, en gaat er dus zo weinig mogelijk energie verloren. Zo kan je heel wat besparen op je verwarmingskosten.

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie over een klimaatplafond en de voordelen hiervan in jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze toonzalen. Wij helpen je verder en stellen graag een offerte op maat voor je op. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT