BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Het pvc plafond voorbijgestreefd? Laat je geen blaasjes wijsmaken!

‘Een pvc plafond gaat doorhangen bij hogere temperaturen’ of ‘Een pvc plafond beweegt bij het minste windje’. Dergelijke beweringen horen we tegenwoordig meer en meer, maar niets is minder waar. Het plaatsen van een pvc spanplafond is de afgelopen jaren juist enorm populair geworden. Dit zal je zeker niet verbazen wanneer je ontdekt wat een spanplafond van pvc allemaal te bieden heeft.

Het ‘warm’ plafond

Een pvc spanplafond wordt ook wel het ‘warm spanplafond’ genoemd. Het heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het plafond wordt geplaatst. De ruimte wordt eerst opgewarmd tot 40-45°C waardoor het doek gemakkelijk kan gespannen worden in onzichtbare profielen aan de muren of op het plafond. Op deze manier krijg je een heel mooi strak en egaal plafond. Bij de plaatsing komen geen breek- of kapwerken kijken, zo heb je geen overlast van rommel en stof. Verder is een pvc spanplafond duurzaam en energiebesparend!

pvc plafond

Goed voor het milieu en je portemonnee

Verbruik je veel energie doordat je plafond te hoog is? Bespaar heel wat verwarmingskosten en laat een spanplafond van pvc plaatsen. Met een spanplafond bepaal je zelf de hoogte van je ruimte. Bovendien gaat een pvc plafond jarenlang mee en is het milieuvriendelijker dan de polyester variant. Zo is pvc gemakkelijker te recycleren dan polyester. Hou je niet van poetsen? Dan heb je nog een reden om voor een spanplafond van pvc te kiezen. Je kan een pvc spanplafond veel gemakkelijker afwassen dan een spanplafond van polyester.

Wanneer er een lek ontstaat bij een pvc spanplafond, vervormt het plafond door het gewicht van het water. Eens het water is weggehaald, wat eenvoudig kan, herstelt de vorm van het plafond zich vanzelf. Dit is niet mogelijk bij polyester.

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over een pvc plafond? Neem dan contact met ons op. Sinds 1993 is Helixe dé expert in het plaatsen van spanplafonds. We overtuigen je graag van de vele voordelen en mogelijkheden tijdens een persoonlijk gesprek.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT