BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Schimmel op plafond badkamer: zo voorkom je het

Je hebt het misschien zelf al eens meegemaakt: opeens staat er schimmel op het plafond in je badkamer. Schimmel veroorzaakt niet alleen lelijke plekken op je plafond, het is ook schadelijk voor je gezondheid. Maar hoe ontstaat het en wat doe je eraan?

Schimmel op plafond badkamer: hoe ontstaat het?

De badkamer is één van de vochtigste plaatsen in huis. Dit maakt van de badkamer één van de favoriete plekken voor schimmel om zich te nestelen. Tijdens het douchen of baden ontstaat er veel waterdamp. Als de waterdamp niet voldoende afgevoerd wordt door natuurlijke of mechanische ventilatie, gaat het condenseren.

Kleine waterdruppeltjes vormen zich op de muur, het plafond, het raam of op de spiegel. Vooral het plafond en de muren zijn erg gevoelig voor schimmel. Het oppervlak is poreus waardoor het een bepaalde hoeveelheid vocht kan opnemen. De ideale broeihaard voor schimmels dus.

De oplossing

Schimmel vormt zich langzaam, maar is onmiddellijk schadelijk voor je gezondheid. Door je badkamer regelmatig te verluchten kan je schimmel voorkomen. Ook zet je best even het raam open of de deur op een kier na een stomende douche of een warm bad. Verder kan je er voor kiezen om een ventilatiesysteem te laten plaatsen.

Wil je schimmel geen enkele kans geven in je badkamer? Laat dan een spanplafond plaatsen. Een spanplafond is niet alleen een streling voor het oog, een spanplafond is tevens ideaal voor vochtige ruimtes. In tegenstelling tot een klassiek plafond is een spanplafond ondoordringbaar en niet gevoelig aan vocht en waterdamp. Het zal dus niet beschimmelen bij vochtproblemen.

schimmel plafond badkamer

Meer weten?

Wil je meer weten over schimmel op het plafond in de badkamer? Benieuwd wat de voordelen zijn van een spanplafond voor jouw badkamer? Neem dan contact met ons op. Sinds 1993 is Helixe dé expert in het plaatsen van spanplafonds. We overtuigen je graag van de vele troeven en mogelijkheden tijdens een persoonlijk gesprek.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT