BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Is een spanplafond brandwerend?

Op zoek naar een nieuw plafond voor je woning of kantoor? Denk eens aan een spanplafond, en bespaar jezelf van die vreselijke afbraakwerken. Bovendien bescherm je je woning of kantoor zo tegen het risico dat een brand zich snel verspreidt. Is een spanplafond brandwerend? Je ontdekt het antwoord hier.

Wat is een spanplafond?

Eerst en vooral is het belangrijk te weten wat een spanplafond nu juist is. Een spanplafond is een doek uit kunststof dat strak over je oude plafond wordt gespannen. We plaatsen het doek tussen onzichtbare profielen aan je muren of op je plafond, waardoor het oude plafond niet moet worden afgebroken.

Is een spanplafond brandwerend?

De spanplafonds die Helixe plaatst (zowel pvc als polyester met PU-coating), zijn brandveilig en hebben een B-s1-d0 classificatie. Dat betekent dat je plafond heel moeilijk brandbaar is en dat het brandoverslag tegengaat. Bij brand vormen zich verder geen brandende druppels en is er maar geringe rookproductie.

Met de certificering in kwestie (B-s1-d0) kan je ervan uitgaan dat je spanplafond brandveilig is. Is er geen sprake van zo’n certificering, dan is het belangrijk om je goed te informeren over de herkomst van het product en de mate van brandveiligheid. Je kan steeds vragen naar een brandattest.

Niets dan voordelen

Een spanwand of spanplafond is dus brandveilig, maar ook vrij van giftige en gevaarlijke stoffen (A+ Label). Het is snel en eenvoudig te plaatsen, en wordt altijd perfect op maat van jouw ruimte gemaakt. Ook de afwerking is volledig naar keuze, zelfs bedrukking met een afbeelding of print is mogelijk. Wat je ook kiest, wij bezorgen je altijd een strak en egaal resultaat.

Meer informatie over spanplafonds?

Heb je nog vragen? Of wens je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen of zorgen voor een offerte op maat.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT