BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Een spanplafond op zolder: is dat een goed idee?

De zolder is vaak een ruimte die over het hoofd gezien wordt. Dat is jammer, want een zolder kan door enkele eenvoudige ingrepen heel wat extra leefruimte bieden. Helixe legt uit waarom een spanplafond op zolder de ideale oplossing is.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een kunstdoek dat onder het bestaande plafond wordt geplaatst. Met behulp van warmte wordt het doek strak opgespannen in onzichtbare profielen aan de muren of op je plafond. Om een spanplafond te plaatsen, zijn er dus geen kapwerken nodig.

Waarom een spanplafond op zolder?

Hoewel er niet vaak aan gedacht wordt om een spanplafond op zolder te plaatsen, heeft dat wel enkele belangrijke voordelen.

1. Op maat gemaakt

De vorm van een zolder vormt vaak een uitdaging. Zo zijn er meestal schuine wanden met lastige hoeken. Een spanplafond kan perfect in je zolderruimte geplaatst worden omdat het volledig op maat is. Bovendien is het makkelijk te plaatsen. Dat zorgt steeds voor een topresultaat waarbij jij het meeste haalt uit je ruimte met schuine wanden.

2. Inwerking van verlichting

In een ruimte met onregelmatige vormen, zoals een zolderkamer, kan de verlichting gecompliceerd zijn. In een spanplafond wordt de verlichting altijd perfect ingewerkt. Zo is er nergens bedrading te zien, en kan je zelfs speciale lichteffecten creëren.

spanplafond zolder

3. Warmteverlies tegengaan

Warmte gaat automatisch naar boven. Daarom is het belangrijk om warmteverlies tegen te houden door je zolder goed te isoleren. Een spanplafond draagt bij tot warmte- en geluidsisolatie. En er is bovendien voldoende ruimte tussen de basis en het spanplafond om warmte-isolerend materiaal te voorzien, mooi weggewerkt onder je spanplafond. 

4. Bescherming

Een spanplafond op zolder biedt bovendien ook bescherming tegen allerlei kwaaltjes. Als er bijvoorbeeld een lek optreedt, kan je eenvoudig het water verwijderen en de plafondafdekking opnieuw installeren.

Meer informatie?

Je kiest zelf de kleur en stijl van jouw spanplafond op zolder. Wij zorgen steeds voor een strak en egaal resultaat in jouw ruimte. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT