BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Spanplafond buiten: een goed idee?

Heb je een carport en ziet de onderkant van het dak er niet meer mooi uit? Of kan het plafond van je terrasoverkapping een opknapbeurt gebruiken? Dan kan je ervoor kiezen om een spanplafond te plaatsen. Maar is dat wel een goed idee, een spanplafond buiten? Wij zochten het voor je uit.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een kunstdoek dat door warmte strak wordt opgespannen in onzichtbare profielen op het plafond of aan de muren. Een spanplafond wordt onder het bestaande plafond geplaatst. Het is de ideale keuze om zonder kap- of breekwerken je plafond volledig op te frissen. Bovendien kan een spanplafond helemaal op maat gemaakt worden. Wil je graag verlichting en luidsprekers inwerken in je spanplafond? Ook dat is perfect mogelijk.

Benieuwd naar meer voordelen van een spanplafond? Je ontdekt ze hier.

spanplafond buiten

Een spanplafond buiten, kan dat?

Ja, dat kan. Het is perfect mogelijk om een spanplafond onder je terrasoverkapping of carport te plaatsen. Maar we raden het niet aan. Een spanplafond buiten wordt blootgesteld aan weer en wind, waardoor het sneller aangetast wordt en de levensduur verkort. Bovendien is het plaatsen van een spanplafond buiten lastiger dan binnen, zeker als het koud is.

Kies je er toch voor om een buitenruimte te voorzien van een spanplafond? Dan is het belangrijk dat het uit de wind staat. Bij vriesweer moet je daarnaast extra voorzichtig zijn. Bij zulke koude temperaturen mag je zeker geen druk uitoefenen op het plafond, anders scheurt het. Je kan het in die toestand vergelijken met een dun laagje ijs.

Meer informatie nodig?

Wil je hier graag nog meer over weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag verder. Sinds 1993 is Helixe dé expert in het plaatsen van spanplafonds. Binnenkort zullen wij ons ook specialiseren in het plaatsen van spanplafonds die wel geschikt zijn voor buiten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.  

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT