BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Spanplafond reinigen: zo doe je dat

Een spanplafond is een kunstdoek dat over jouw bestaand plafond wordt gespannen. Vaak zijn de grootste vervuilers van een spanplafond stof, vet, rook en insecten.

Wat mag je zeker NIET doen?

  1. Agressieve middelen gebruiken

Gebruik om je spanplafond te reinigen nooit agressieve middelen zoals zuur, bleekwater, ammoniak of chloor. Bepaalde oplosmiddelen en zuren zijn namelijk fataal voor gemodificeerde kunststof met elastische en krimpende eigenschappen. Daarom raden we aan om reinigingsmiddelen, die dergelijke agressieve elementen bevatten, nooit te gebruiken om je spanplafond te reinigen.

2. Schurende producten gebruiken

Ook schurende producten zijn schadelijk. Om je spanplafond te reinigen gebruik je dus best nooit schuurborstels of schuursponsjes. Soda of andere schuurmiddelen zijn ook uit den boze.

3. Je plafond hardhandig behandelen

Het spanplafond is elastisch, en kan wel wat ‘druk’ aan (het is namelijk ‘vormherstellend’). We raden wel af om het plafond met een stofzuiger te reinigen, makkelijker is een ‘Swiffer’ of plumeau. Ook is het belangrijk om scherpe materialen te vermijden tijdens het reinigen van jouw spanplafond. Draag bij voorkeer dus geen snijdende juwelen.

spanplafond reinigen

Hoe moet het dan wel?

We raden aan om je spanplafond enkel schoon te maken wanneer dat nodig lijkt te zijn. Jaarlijks is dus zeker niet nodig, in de meeste gevallen (waar geen openhaard staat) kan je zelfs 10-15 jaar wachten vooraleer er iets aan te doen. Het is trouwens een klusje dat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Een eenvoudige mix van lauw water en een scheutje afwasmiddel doet al wonderen. Als het plafond stoffig is, kan je gewoon water en een zachte doek gebruiken. Zorg er steeds voor dat je doek of vod zacht en schoon is. Het schoonmaken zelf doe je bij voorkeur in draaiende bewegingen, veel druk hoef je zelfs niet te zetten.

Meer informatie over het reinigen van je spanplafond?

Wil je graag meer informatie of tips over het reinigen van je spanplafond? Of liever professionele hulp inschakelen om het plafond schoon te maken? Neem gerust contact op of kom langs in een van onze toonzalen

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT