BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Je plafond renoveren: kies je voor een spanplafond of gipsplaten?

Is je plafond dringend aan een grondige renovatie toe, dan duikt volgende vraag ongetwijfeld op: kies je voor een nieuw plafond in gipsplaten, een systeemplafond of een spanplafond? Wij wikken en wegen de voor- en nadelen van de twee meest voorkomende oplossingen: een spanplafond of gipsplaat.

Plafondrenovatie: kies je voor een spanplafond of gipsplaten?

Wil je een nieuw plafond steken, dan ga je toch voor een plafond in pleister- of gipsplaten, meer bekend onder de merknamen Gyproc of Knauf!? Althans, zo klonk het lange tijd.

Met de toenemende populariteit van het spanplafond is er echter een kaper op de kust. En niet de minste! Terwijl de plaatsing van een nieuw plafond in gipsplaten jouw woonplaats dagenlang omtovert tot een stoffige werf, kan een spanplafond zonder al te veel inspanningen én stofvrij op één dag geplaatst worden. En eenmaal geplaatst heb je er geen omzien meer naar: extra pleisterwerk of schilderwerk is immers niet nodig.

Spanplafond of gipsplaten
spanplafond of gipsplaten

Kies je daarentegen voor een plafond in gipsplaten, dan mag je je nog verwachten aan een aantal tijdrovende klusjes. Denk maar aan extra plakwerk om de naden van de pleisterplaten op te vullen, de wachttijd vooraleer je het plafond kan schilderen én het uiteindelijke schilderwerk (2 tot 3 lagen).

Bijkomende voordelen van een spanplafond

Niet alleen de snelle en stofvrije plaatsing is een ongelooflijke troef, een spanplafond kan nog meer adelbrieven voorleggen. Zo is het erg gemakkelijk te manipuleren. Daardoor wordt de plaatsing van plafondspots of andere plafondelementen een makkie. Bovendien kan je een spanplafond te allen tijde demonteren, zodat je probleemloos aan de onderliggende bekabeling kan.

En dat is nog niet alles! Terwijl een plafond in gipsplaten na verloop van tijd kan scheuren en barsten, blijft een spanplafond zijn optimale vorm houden. En ten slotte, het moet nooit opnieuw geschilderd worden.

Twijfel jij nog tussen een spanplafond of gipsplaten?

Met 30 jaar ervaring in de plaatsing van spanplafonds is Helixe dé uitgelezen partner voor de renovatie van jouw plafond. Wil je meer weten over onze aanpak en toegevoegde waarde? Maak snel een afspraak in één van onze toonzalen of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT