BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Een spanplafond onder een schuin dak, kan dat?

Bij een spanplafond denk je in eerste instantie misschien aan een strak horizontaal plafond? Strak is het zeker, maar niet alle plafonds zijn mooi horizontaal. Je zou het misschien niet verwachten, maar de mogelijkheden die een spanplafond biedt zijn eindeloos. Zowel oneffen plafonds als schuine wanden onder een dak kunnen bekleed worden met zo’n plafond. Een spanplafond onder een schuin dak is dus perfect mogelijk.

Een spanplafond onder een schuin dak

Schuine daken komen met allerhande uitdagingen. Balkconstructies, ramen, oneffenheden, etc. Toch is de plaatsing van een spanplafond zeker het overwegen waard. Omdat we op maat werken, bekom je een naadloze afwerking en kunnen we voor elk obstakel de meest passende oplossing vinden.

Je hebt ook tal van mogelijkheden om je spanplafond te personaliseren. Zo kan je verlichting zoals spotjes, hanglampen en een indirect lichtvlak laten plaatsen. Naast verlichting kan je ook een airconditioningsysteem en speakers wegwerken achter het spanplafond. Daarnaast heeft het spanplafond ook een isolerende en geluiddempende functie.

spanplafond schuin dak
spanplafond schuin dak

Plaatsing

Bij het plaatsen van een spanplafond komen geen breekwerken kijken. Het wordt bovenop je bestaande plafond geplaatst. Het kunstdoek wordt door middel van warmte strak opgespannen in profielen op het bestaande plafond. De plaatsing van een spanplafond tegen een schuine wand gaat op dezelfde manier als tegen een rechte wand.

Onderhoudsvriendelijk

Een spanplafond onder een schuin dak is eenvoudig schoon te maken en je hoeft er maar één à twee keer per jaar iets aan te doen. Met lauw water en een scheutje afwasmiddel verwijder je snel  eventuele vlekken weg. Naast de onderhoudsvriendelijkheid speelt nog een factor mee in de keuze om een spanplafond te installeren onder een (punt)dak. Een spanplafond kan je namelijk zonder veel moeite monteren en weer demonteren. Bij een lekkage kan je dus het plafond laten ontspannen en nadien weer laten opspannen. Ook heeft een spanplafond een isolerende en geluiddempende functie, waardoor je zonder veel extra isolatiemateriaal je dak goed kan isoleren.

Spanplafond onder dak laten installeren?

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en we helpen je  verder. We maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor jou op. Bekijk je graag al eens wat de mogelijkheden zijn? Of ben je op zoek naar inspiratie? Neem dan een kijkje in onze brochures.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT