BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Spanplafond vlekken verwijderen: zo doe je dat

Van een spanplafond vlekken verwijderen, hoe pak je dat best aan? Een spanplafond is heel onderhoudsvriendelijk: het is van zichzelf antistatisch, niet-poreus en heeft geen wafelstructuur. Een spanplafond stoot dus als het ware vuil af. Over het algemeen hoef je het slechts een of twee keer per jaar te reinigen, en dat kan je heel eenvoudig zelf. Maar soms zijn vlekken gewoon niet te vermijden. We leggen je graag uit hoe je best aan de slag gaat met vlekken op jouw spanplafond.

Eerste hulp bij vlekken verwijderen

Is er op een of andere manier een vlek verschenen op jouw spanplafond? Geen reden tot paniek! Want je kan een spanplafond heel eenvoudig reinigen. Voor de meeste vlekken volstaat een mix van een scheutje afwasmiddel en water. Als je te maken hebt met hardnekkige vlekken, kan je gerust bij ons het adres van een schoonmaakfirma opvragen die ervaring heeft in het reinigen van spanplafonds.

Wat je wel/niet mag doen bij het reinigen van een spanplafond, lees je in deze blog.

Spanplafond vlekken verwijderen

Gourmet- of fonduevlekken

De feestdagen komen eraan… Kan je op een spanplafond vlekken verwijderen van gourmet of fondue? Dat hoeft niet! Want gourmet en fondue vormen geen enkel probleem voor een pvc spanplafond. Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele vetvlekken of een blijvende geur.

Kies je voor een spanplafond van polyester, dan kan de geur wel langer blijven hangen. Ben je een enorme gourmet- of fonduefan en doe je dat regelmatig? Dan kunnen er wel sporen optreden in een polyester spanplafond.

De voordelen van een spanplafond

Naast het onderhoudsgemak heeft een spanplafond nog tal van andere voordelen:

  • Energiebesparend
  • Kan volledig worden gedemonteerd
  • Snelle plaatsing zonder breekwerken
  • Kan perfect op maat worden gemaakt
  • Afwerking naar keuze tegen de muur
  • Te bedrukken met een afbeelding naar wens
  • Strak en egaal resultaat
  • Perfecte inwerking van verlichting en luidsprekers

Hulp nodig bij het schoonmaken van je spanplafond of vlekken verwijderen?

Heb je nog vragen of twijfels over de schoonmaak of het onderhoud van je spanplafond? Of heb je hulp nodig om vlekken te verwijderen? Neem gerust contact op. Ons team van professionals staat klaar!

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT