BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Spanplafond zelf plaatsen: daarom moet je er niet aan beginnen

Wil jij je oude plafond snel renoveren? En ben jij zo’n handige Harry die dat zelf wil proberen? Dan staat jou een uitdagende klus te wachten. Wij leggen je uit waarom het zo moeilijk is om een spanplafond zelf te plaatsen.

Kan je een spanplafond zelf plaatsen?

Een spanplafond zelf plaatsen is mogelijk, maar zeker niet aangeraden. Het is en blijft een werk voor specialisten, en je laat het dus beter over aan een vakman. We spannen een spanplafond voor de plaatsing op aan de hand van warmte, waardoor de folie 10% wordt uitgerekt. Zo kunnen we de folie egaal en strak opspannen. Wij werken dagelijks met deze plafonds en weten dus ook exact hoe we te werk moeten gaan.

spanplafond zelf plaatsen

Wat als je het toch zelf wil plaatsen?

Wil je koste wat het kost toch je spanplafond zelf plaatsen? Dan staan er jou nog enkele uitdagingen te wachten. Spanplafonds zijn namelijk niet zomaar in de doe-het-zelfmarkt te vinden. Mocht je toch kwalitatief materiaal te pakken krijgen, dan is de keuze veel beperkter. Bij Helixe heb je een onbeperkt aanbod aan kleuren, prints en afwerkingen.

En dan moet het moeilijkste deel nog komen: het plaatsen en opspannen van het doek. Het rimpelloos opspannen en afsnijden van het doek vragen vakkennis en expertise. De afmetingen, plaatsing van de verlichting en inbouwhoogte voor nutsvoorzieningen moeten allemaal tot op de millimeter kloppen. Je hebt slechts één kans om het goed te doen. Als je het doek verkeerd plaatst of beschadigt, is het materiaal niet meer te herstellen. Daarom schakel je best meteen de juiste vakman in.

Reken op een vakman

100% zeker zijn van een kwalitatief spanplafond afgewerkt tot in de puntjes? Dan schakel je beter een professionele plaatser in. Helixe heeft meer dan 25 jaar ervaring in het plaatsen van spanplafonds. We kunnen dus garanderen dat jouw spanplafond correct en vlot geplaatst wordt. We hebben doorgaans slechts één dag nodig.

Je krijgt er bij ons ook gratis advies op maat bij. Zo helpen we je kiezen welke kleur en afwerking het best bij jouw ruimte past. En ook de opvolging die je van een vakman krijgt, maakt het verschil. Bij Helixe krijg je 10 jaar waarborg op de plaatsing.

spanplafond zelf plaatsen

Meer weten?

Wil jij een spanplafond (laten) plaatsen? Laat je adviseren door een van onze vakmannen. Neem gerust contact op voor al je vragen!

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT