BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Vals plafond isoleren: een goed idee?

Een vals plafond isoleren, heeft dat nut? We krijgen niet vaak de vraag om een spanplafond extra te isoleren. De isolatiewaarde van een spanplafond zit namelijk vooral in de verlaging van je plafond. Met een spanplafond kies je zelf de hoogte van je ruimte en kan je heel wat op verwarmingskosten besparen. Maar is een vals plafond isoleren een goed idee of niet?

Bespaar energie met een spanplafond

Een spanplafond is een vals plafond, gemaakt uit een kunstdoek dat we opspannen aan je plafond of aan de muren. Het wordt dus onder het bestaande plafond geplaatst. Heb je een hoog plafond? Dan lopen de kosten om te verwarmen of verkoelen zonder spanplafond snel op. Je verliest zo heel wat energie, terwijl energie in deze tijden zo kostbaar is. Met een spanplafond kan je zelf de hoogte van je ruimte kiezen, en zo flink besparen op verwarmingskosten.

Vals plafond isoleren

Een vals plafond isoleren

Zoals we hierboven al aanhaalden, is een lager plafond alleen al een besparing op energie. Als je daar dan ook nog isolatie aan toevoegt, is dat helemaal een goed idee. De stijgende energieprijzen dwingen ons allemaal om maatregelen te nemen. En dan komt deze oplossing als geroepen. Een spanplafond is luchtdicht en laat dus geen warme of koude lucht door. Om een spanplafond nog extra te isoleren, vullen we de ruimte tussen het spanplafond en je oorspronkelijke plafond op met isolatiemateriaal, zoals glas- of steenwol. Een eenvoudige manier om een hogere mate van isolatie te verkrijgen.

Een akoestisch spanplafond

Meestal wordt een spanplafond echter niet omwille van energiebesparing geïsoleerd, maar wel om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Een akoestisch spanplafond absorbeert geluiden en vermindert de nagalm in de ruimte zelf. Een akoestisch spanplafond is voorzien van ontelbaar veel kleine gaatjes die het geluid opvangen. Bij het plaatsen van zo’n plafond monteren we een laag isolatie tussen het bestaande plafond en het spanplafond. Zo maak je komaf met alle storende geluiden in die ruimte.

Meer informatie over het isoleren van een spanplafond?

Ben je van plan om een vals plafond te isoleren? Of wil je meer weten over de isolerende eigenschappen van een spanplafond? Neem gerust contact op! Wij helpen je graag verder.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT