BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Wat te doen bij vochtproblemen aan het plafond?

Wanneer je last hebt van vochtproblemen in je woning, dan kunnen de muren en het plafond behoorlijk aangetast worden. Vooral schimmel kan een gevaar opleveren, omdat het de gezondheid van de bewoners kan aantasten. Voordat je de muren en het plafond opknapt, is het heel belangrijk om eerst het vochtprobleem op te lossen. Zo weet je zeker dat de werkzaamheden niet voor niets zullen zijn.

Pak eerst de oorzaak van het vochtprobleem aan

Voordat je de schimmel verwijdert is het van belang om eerst de oorzaak van het vochtprobleem aan te pakken. Mogelijk zijn lekkende dakgoten of leidingen de aanleiding van de overlast. Ook een constructiefout in de wanden, het buitenschrijnwerk of de spouwen of een te hoge vochtproductie in huis zijn mogelijke oorzaken.

Verwijder de schimmel

Nadat de oorzaak van het probleem gevonden en verholpen is, is het van belang om de schimmel te verwijderen. Dit kan je zelf doen met speciale middelen die in de winkel verkrijgbaar zijn of door de muren en het plafond chemisch te laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf.

Vochtproblemen plafond

Een plafond kan echter door het vocht zodanig beschadigd zijn dat er scheuren of barsten in zijn ontstaan. Dit maakt het werk een stuk lastiger. Je kan dan in plaats van te renoveren ook kiezen voor een volledig nieuw plafond. Dit lijkt een ingrijpende beslissing, maar valt heel goed mee als je kiest voor een spanplafond.

Plaatsing van een spanplafond

In tegenstelling tot de renovatie van een bestaand plafond, kan een spanplafond binnen een dag geplaatst worden. Een spanplafond blijft schimmelvrij, omdat het de temperatuur van de ruimte aanneemt en er zo geen condens gevormd kan worden op het doek. Er zijn echter meer voordelen. Heb je een hoog plafond? Dan kan je het plafond verlagen. Dit heeft een positieve impact op het energieverbruik. Heb je problemen met de akoestiek in je woning? Dan kan een spanplafond deze enorm verbeteren.

Daarnaast is de ruimte tussen het originele plafond en het spanplafond functioneel te gebruiken door er verlichting in te verwerken. Dit kunnen spotjes zijn, maar ook verlichting die door het spanplafond heen schijnt. Dit geeft bijzondere lichteffecten. Ook het inbouwen van luidsprekers behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie over een spanplafond

Wil je meer weten over een spanplafond? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag meer informatie en maken vrijblijvende een offerte op jouw maat. Samen kijken we naar jouw specifieke situatie en bieden een oplossing gebaseerd op jouw wensen.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT