BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Verbeter de akoestiek van een ruimte met een spanplafond

Niets is vervelender dan een ruimte met storende geluiden. Stemmen klinken drie keer zo hard, de tv en de radio zijn slecht te horen en bij een feestje kan je degene die naast je zit niet eens verstaan. Een slechte akoestiek wordt vaak als onaangenaam ervaren en vermindert de productiviteit. De akoestiek verbeteren in je woning of kantoor is dan in veel gevallen aan te raden. Wij leggen in deze blog uit hoe een akoestisch spanplafond je leven een stuk aangenamer kan maken.

Wat is een akoestisch spanplafond?

Het akoestisch spanplafond heeft dezelfde eigenschappen als een standaard spanplafond, maar met één verschil. Dit spanplafond beschikt eveneens over een akoestische functie. Het absorbeert geluiden en zorgt ervoor dat de nagalm in een ruimte vermindert. Hierdoor ben je alle storende geluiden voor een groot deel kwijt.

akoestiek verbeteren

Een akoestisch spanplafond is voorzien van een ontelbare hoeveelheid kleine gaatjes die voor het blote oog niet zichtbaar zijn. Een akoestisch doek voor een spanplafond wordt steeds gecombineerd met een laag isolatie erboven. De kleine gaatjes in het doek laten geluidstrillingen gemakkelijk door naar deze isolerende laag, die het vervolgens absorbeert. Bij een standaard spanplafond met een dicht doek is dit niet mogelijk en wordt het geluid weerkaatst in plaats van opgenomen.

Meten is weten

Wil je meer inzicht in de huidige akoestische situatie van je woning of kantoor? Dan kan je bij ons ook een meting op locatie aanvragen. Op basis hiervan geven wij een praktisch en doelgericht advies.

Een akoestisch spanplafond heeft overigens evenveel voordelen als een standaard spanplafond. Het heeft dezelfde brandwerende eigenschappen en verlichting en luidsprekers kunnen net zo gemakkelijk worden ingewerkt.

Akoestiek verbeteren thuis of op kantoor?

Benieuwd naar de prijs van een akoestisch spanplafond of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag meer informatie en/of een offerte op maat. Samen kijken we naar jouw specifieke akoestische situatie en bieden een oplossing gebaseerd op jouw wensen.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT