BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Waterlek spanplafond, wat nu?

Wat moet je doen als je spanplafond opeens vol met water staat? Vooral niet panikeren, want een waterlek boven een spanplafond kan geen waterschade veroorzaken.

Het grote voordeel van een spanplafond: de demonteerbaarheid

Stel: na dagen van onophoudende regenbuien is er een waterlek ontstaan waardoor er water op je spanplafond terecht gekomen is. Dat is eigenlijk een geluk bij een ongeluk, want een spanplafond kan niet beschadigd worden door water. Ook al staat er 50L water in jouw spanplafond, doordat het spanplafond eenvoudig te demonteren is kunnen wij het plafond los maken en het water eruit halen zonder enig probleem. Hierdoor kan het ook even verluchten wat het droogproces versnelt en ervoor zorgt dat er geen schimmel op het originele plafond gevormd kan worden. Nadien spannen we het doek terug op zodat je spanplafond er terug als nieuw uitziet.  

De kans is groot dat het spanplafond zal vervormen door het gewicht van het water. Gelukkig heeft een spanplafond een zogenaamd ‘vormgeheugen’: eens het water is weggehaald, herstelt de vorm van het plafond zich vanzelf. Na een tijdje zie je niks meer van het waterlek. Maak je hetzelfde mee met een gyproc plafond, dan zal je een volledig nieuw plafond moeten laten plaatsen.

waterlek spanplafond

Pvc versus polyester

Na een waterlek kunnen er vlekken ontstaan op je spanplafond. Bij een spanplafond uit pvc zijn deze er gemakkelijk af te wassen. Gewoon wat afwasmiddel met lauw water mengen en klaar is kees. Een gevolg dat wel schadelijk is voor je plafond is roest. Dit moet snel behandeld worden anders zet het zich vast op het spanplafond.

Het is een ander verhaal wanneer er water terecht komt in je spanplafond uit polyester. Bij het minste dat polyester contact heeft met water ontstaan er onmiddellijk hardnekkige vlekken die er zeer moeilijk uitgaan.

Meer weten over waterlek in spanplafond?

Had je graag nog wat meer informatie over wat je moet doen bij een waterlek boven je spanplafond? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je met veel plezier verder.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT