BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Een brandveilig plafond: geen overbodige luxe

Ben je van plan om een nieuw plafond in je woning of kantoor te plaatsen? Dan is een brandveilig plafond geen overbodige luxe. Zo bescherm je je woning of kantoor tegen het risico dat brand snel om zich heen kan grijpen als het ontstaat. Daarom is een spanplafond een goed idee. Deze is brandveilig én heeft nog vele andere voordelen.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een doek uit kunststof dat aan profielen tussen de muren wordt gespannen. Het doek wordt op zo’n manier aangebracht dat het plafond strak afgewerkt is. Het oude plafond hoeft daarbij niet verwijderd te worden. Afbraakwerken zijn dus overbodig. Naast brandveiligheid heeft een spanplafond nog andere voordelen. Het is snel en eenvoudig te plaatsen en inwerking van verlichting en luidsprekers is perfect mogelijk.

Brandveilig plafond

Hoe brandveilig is een spanplafond precies?

De spanplafonds die wij plaatsen zijn brandveilig en hebben een B,s1-d0 classificatie. Dit betekent dat het heel moeilijk brandbaar is en het brandoverslag tegengaat. Bij brand vormen zich verder geen brandende druppels en is er maar geringe rookproductie.

In principe kan je ervan uitgaan dat als de hiervoor genoemde certificering op de verpakking van het product aanwezig is, of als de leverancier kan garanderen dat hij spanplafonds met deze certificering levert, je een brandveilig plafond koopt. In alle andere gevallen is het belangrijk om goed te informeren naar de herkomst van het product en naar de mate van brandveiligheid. Vraag desnoods naar een brandattest.

Een spanplafond laten plaatsen

Naast brandveilig is een spanplafond ook vrij van giftige en gevaarlijke stoffen (A+Label). Het laten plaatsen van een spanplafond heeft dus vele voordelen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag meer informatie of een offerte op maat. Samen kijken we naar jouw specifieke situatie en bieden een oplossing gebaseerd op jouw wensen.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT