BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Levensduur spanplafond: zo geniet je langer van je spanplafond

Een spanplafond laten plaatsen is een goede investering voor je huis of voor je kantoor. Niet alleen de prijs, maar ook de snelle plaatsing en het minimum aan werkzaamheden zijn grote voordelen. Maar hoe lang gaat een spanplafond mee? En wat kan je doen om de levensduur te verlengen? We leggen het je graag uit!

De gemiddelde levensduur van een spanplafond

Gemiddeld gaat een spanplafond 30 jaar mee. Maar hoe lang je na deze 30 jaar nog kan genieten van je spanplafond, hangt af van plafond tot plafond. Er zijn verschillende factoren die hier een sterke invloed op hebben. Zo zijn het formaat, het merk en het materiaal dat gebruikt wordt enkele belangrijke factoren. Wordt er veel gerookt in de ruimte waar het spanplafond geplaatst is? Dan zal je spanplafond op termijn verkleuren.

Ook leuk om te weten: een spanplafond moet na 30 jaar niet opnieuw gespannen worden. Een spanplafond dat door professionals geplaatst is, blijft strak gespannen.

levensduur spanplafond

Zo geniet je langer van je spanplafond

Wil je zo lang mogelijk genieten van een mooi spanplafond? Dan is het belangrijk dat je je spanplafond goed onderhoudt. Gelukkig eist een spanplafond weinig onderhoud. Je kan het gemakkelijk schoonmaken door het af te wassen met lauw water gemengd met een beetje afwasmiddel.

Het grote voordeel van een spanplafond: je moet het maar één keer om de 10 jaar onderhouden. Zo lang het niet vuil oogt, heb je er geen werk aan. Heb je een spanplafond geplaatst in een ruimte waar veel stof, rook of vetten aanwezig zijn, zoals een keuken bijvoorbeeld? Dan maak je het doek best wat vaker schoon. Zo geniet je nog langer van je spanplafond.

Meer weten over de levensduur van een spanplafond?

Heb je graag nog wat meer informatie over hoe je de levensduur van je spanplafond kan verlengen? Neem dan contact met ons op! We helpen je met veel plezier verder.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT