BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Wat zijn de verschillende mogelijkheden van een spanplafond of -wand?

Ben je aan het overwegen om een vals plafond te plaatsen en ben je benieuwd naar de diverse mogelijkheden van een spanplafond? Wij zetten ze graag in deze blog nog eens voor jou op een rijtje. Zo weet je precies wat je kan laten inbouwen in een spanplafond of -wand en welke voordelen ze nog meer hebben.

Verlichting, airco en speakers inbouwen

Net als een gewoon plafond heeft een spanplafond ook verlichting nodig. Bij een spanplafond heb je meerdere mogelijkheden waardoor je je fantasie de vrije loop kan laten. Zo kan je spotjes, hanglampen en zelfs indirecte verlichting laten plaatsen. Indirecte verlichting geeft een uitermate sfeervol effect. Er wordt een lichtvlak opgehangen boven het doek, waardoor het plafond of de wand één groot licht is.

Mogelijkheden van een spanplafond

Heb je een airco installatie? Dan kan je de roosters laten inbouwen in je spanplafond. Wil je gemakkelijk en zonder gedoe je favoriete muziek beluisteren in de woonkamer, de keuken, de badkamer of je hobbyruimte? Laat dan ook speakers inbouwen. Niet alleen zijn de kabels zo netjes achter het plafond weggewerkt, je kan het systeem ook eenvoudig met een druk op de knop bedienen.

Verbeter de akoestiek met een spanplafond of -wand

We hebben het in een eerdere blog ook al vermeld. Niets is vervelender dan een ruimte met storende geluiden. Een akoestisch spanplafond of -wand kan je leven een stuk aangenamer maken. Hierbij wordt het doek voorzien van kleine gaatjes die het geluid doorlaten naar een laag isolatie die wordt aangebracht boven het spanplafond of achter de spanwand. Deze absorbeert vervolgens het geluid waardoor je akoestiek verbetert.

Meer mogelijkheden van een spanplafond

Ben je benieuwd welke mogelijkheden een spanplafond of -wand in jouw situatie nog kan bieden? Neem dan contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT