BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

De mogelijkheden van een plafonddoek

Op zoek naar een nieuw plafond zonder dat je je oude plafond moet uitbreken? Dan is een spanplafond de ideale oplossing. Een spanplafond, of plafonddoek, geeft een strakke look aan je interieur en is eenvoudig te plaatsen en te onderhouden. Wat wil je nog meer?

De verschillende materialen

Wil je een spanplafond laten plaatsen, dan kan je kiezen uit twee soorten plafonddoeken: pvc of polyester. De manier van plaatsen verschilt, maar er zijn nog enkele andere verschillen tussen beide materialen.

Een spanplafond uit pvc is volledig demonteerbaar en herplaatsbaar. Een plafonddoek uit pvc is ook veel milieuvriendelijker, aangezien pvc makkelijker te recycleren is. Een pvc spanplafond is door zijn afwasbaarheid bovendien veel onderhoudsvriendelijker. Een spanplafond uit polyester, daarentegen, heeft een wafelstructuur en is daardoor minder makkelijk schoon te maken.

Daarnaast heeft pvc een “vormgeheugen”. Als er bijvoorbeeld een waterlek is, en er veel gewicht op het plafonddoek terecht komt waardoor er vervorming ontstaat, herstelt de vorm van het plafond zich vanzelf.

Ten slotte verschillen beide materialen ook in grootte. Een pvc plafonddoek is beschikbaar tot 540 cm, en is dus naadloos tot die grootte. Daarna is er sprake van een heel fijne lasnaad die nauwelijks zichtbaar is. Een plafonddoek uit polyester is beschikbaar tot 500 cm. Wil je breder gaan, dan moeten we met een tweede doek werken en is de overgang tussen beide doeken opvallender.

plafonddoek

De voordelen van een plafonddoek

  • perfect op maat gemaakt
  • strak en egaal resultaat
  • afwerking naar keuze tegen de muur
  • perfecte inwerking van verlichting en luidsprekers
  • eenvoudig te onderhouden

Bovendien kan een spanplafond erg snel geplaatst worden. De plaatsing van een plafonddoek duurt meestal slechts één dag. Er komen geen afbraakwerken aan te pas.

Meer informatie?

Wil je meer weten over een spanplafond? Ben je benieuwd naar wat een spanplafond aan jouw ruimte kan toevoegen? Neem dan snel contact op en vraag een vrijblijvende offerte.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT