BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Kan je een rookmelder plaatsen op een spanplafond?

Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal van slachtoffers. Daarom is het vanaf 1 januari 2020 in Vlaanderen wettelijk verplicht om elke verdieping van je woning te voorzien van minstens één rookmelder. Wanneer je overweegt een vals plafond aan te schaffen is het dan ook goed om te weten of het mogelijk is om een rookmelder te plaatsen op een spanplafond. Wij geven in deze blog graag een antwoord op deze vraag en leggen je uit waarom een spanplafond plaatsen sowieso een goed idee is als het op brandveiligheid aankomt.

Rookmelder plaatsen op een spanplafond

Een rookmelder kan inderdaad gemonteerd worden op een spanplafond. Meer nog, doordat wij deze plaatsen met behulp van magneten kan je hem eenvoudig van het plafond nemen om te testen, schoon te maken of de rookmelder te vervangen. Voordat we het spanplafond monteren kijken we eerst samen met jou waar we de rookmelder gaan plaatsen. De ideale positie is centraal in de ruimte. Vervolgens zorgen wij bij installatie van het spanplafond ook voor de plaatsing van de rookmelder.

Rookmelder spanplafond

Hoe brandveilig is een spanplafond?

Een spanplafond is een doek uit kunststof. De PVC-doeken die wij plaatsen hebben een Europees brandveiligheidsklassement B,s1-d0: het vat geen vuur en gaat dus brandoverslag tegen, smelt niet en veroorzaakt dus geen brandende druppels. Er ontstaat daarnaast maar geringe rookproductie bij brand. Daarom is een spanplafond zeker een goed idee wanneer je kiest voor een nieuw plafond. Zo bescherm je je woning of kantoor tegen het risico dat brand snel om zich heen kan grijpen als het ontstaat.

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van het plaatsen van een spanplafond? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag meer informatie en stellen vrijblijvend een offerte voor je op. Samen kijken we naar jouw specifieke situatie en bieden een oplossing gebaseerd op jouw wensen.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT