BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Kan je een spanplafond verven?

Ben je van plan om een spanplafond te laten installeren en vraag jij je af of je een spanplafond kan verven? In principe kan je alleen een polyester spanplafond verven, maar wij raden dit ten zeerste af! In deze blog leggen wij uit waarom een spanplafond verven geen goed idee is en eigenlijk ook niet echt nodig is.

Het verschil in pvc en polyester spanplafonds

Een spanplafond is een kunstdoek dat door middel van een spatel strak wordt opgespannen in onzichtbare profielen aan de muren. Het spanplafond wordt onder het bestaande plafond geplaatst. Er zijn twee soorten spanplafonds verkrijgbaar: het spanplafond gemaakt van polyester en het spanplafond van pvc. De spanplafonds van pvc die wij plaatsen zijn antistatisch, trekken geen stof aan en zijn niet poreus. Het is dan ook geen goed idee om deze te overschilderen. De polyester variant kan je in principe wel verven, maar het resultaat laat vaak te wensen over. Dit omdat ze vaak niet stabiel genoeg zijn voor een egale verflaag.

spanplafond verven

Waarom je spanplafond verven niet nodig is

Vaak verft men een plafond omdat het vergeelt of omdat er een vlek op zit. Het grote voordeel van een spanplafond is dat het niet verkleurt. Daarnaast zijn de plafonds in PVC eenvoudig schoon te maken. Met een zachte doek en wat water kan je het vuil zachtjes van het plafond wrijven. De polyester variant breng je best niet in contact met water om kringen te voorkomen.

Spanplafonds zijn in vele kleuren verkrijgbaar, zodat je altijd een kleur kan kiezen die bij de stijl van je woning past. Ook hier geldt dat de kleuren niet vervagen. Conclusie? Eigenlijk is het niet nodig om een spanplafond te verven en kan je blijvend genieten van een egaal en strak resultaat. Laat dit net de reden zijn waarom steeds meer mensen kiezen voor een spanplafond.

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie over het installeren van een spanplafond? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze toonzalen. Wij helpen je graag verder en stellen vrijblijvend een offerte op maat voor jou op.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT