BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Wat is het verschil tussen de diverse spanplafondsystemen?

Ben je van plan om een nieuw plafond te laten plaatsen en wil je dit afwerken op een degelijke en propere manier? Dan is een spanplafond meer dan het overwegen waard. Niet alleen de prijs, maar ook de snelle plaatsing en de beperkte overlast zijn grote pluspunten. Welke spanplafondsystemen er bestaan en wat de verschillen zijn kom je te weten in deze blog.

1. Een polyester spanplafond

Een spanplafond van polyester wordt bij kamertemperatuur geplaatst en handmatig opgespannen tussen een profiel dat aangebracht wordt onder het bestaande plafond. Hier komt dus geen warmte aan te pas en daarom noemen we dit ook wel een ‘koud spanplafond’. Dit type spanplafond is niet herplaatsbaar na demontage en dus is in dat geval een nieuw doek nodig. Verder is het ook moeilijker te onderhouden dan andere soorten spanplafonds.

spanplafondsystemen

2. Een pvc-spanplafond zonder harpoensysteem

Een pvc-spanplafond noemen we ook wel een ‘warm spanplafond’ omdat het wordt opgespannen met behulp van warmte. Op deze manier krijg je een heel mooi strak egaal plafond. Een pvc-plafond heeft als voordeel dat het veel eenvoudiger schoon te maken is dan een polyester spanplafond. Dankzij deze eigenschap is een pvc-plafond ook uitermate geschikt voor in een keuken of badkamer. Dit type spanplafond zonder harpoen, wordt tijdens de plaatsing meestal in een ‘blokprofiel’ geklemd. Nadien wordt het overtollige materiaal afgesneden. Door het gebruik van dit type profiel én door het opspannen van het doek zonder harpoen, is het doek niet strak gespannen en kan het vaak enorm doorhangen.

3. Een pvc-spanplafond met harpoensysteem

Ook dit is een pvc-spanplafond en heeft dezelfde voordelen ten opzichte van een polyester spanplafond. Het enige verschil is dat men in dit geval gebruik maakt van een harpoensysteem om het spanplafond tussen de profielen te bevestigen. De randen van dit type spanplafond worden in de fabriek voorzien van een extra verdikking die eenvoudig in het profiel te plaatsen is. Door gebruik te maken van dit harpoensysteem heeft dit spanplafond als extra voordeel dat het demonteerbaar én herplaatsbaar is. Verder heeft het een zogenoemd vormgeheugen. Als er bijvoorbeeld veel water op lekt en er door het gewicht een vervorming van het plafond ontstaat, is het alleen noodzakelijk om het water weg te halen. De vorm van het plafond herstelt zich nadien vanzelf. Verder is dit type makkelijk afwasbaar.

Meer informatie over de verschillende spanplafondsystemen

Al deze spanplafonds zijn verkrijgbaar tot maten tussen 5m en 5m50 breed. Maar omwille van de grote voordelen in vergelijking met een polyester plafond en pvc-plafond zonder harpoensysteem, adviseren wij om voor een pvc-spanplafond met harpoensysteem te kiezen.

Wil je graag meer informatie over de verschillende spanplafondsystemen of een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze toonzalen. Wij helpen je graag verder.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT