BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Waarom een spanplafond in je badkamer een goed idee is

Een spanplafond is een perfecte keuze wanneer je plafond aan vernieuwing toe is. Vaak wordt er vanuit gegaan dat een spanplafond enkel geschikt is voor de woonkamer of een slaapkamer. Wat niet iedereen weet is dat een spanplafond ook een ideale oplossing is voor je badkamer. Wij leggen in deze blog uit waarom een spanplafond in je badkamer een goed idee is!

Voordelen van een spanplafond als badkamer plafond

Een badkamer is een vochtige ruimte en dus gevoelig voor schimmelvorming. In tegenstelling tot een klassiek plafond is een spanplafond ondoordringbaar en ongevoelig aan vocht en aan waterdamp. Het zal dus niet beschimmelen bij vochtproblemen. Bovendien is een spanplafond eenvoudig schoon te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is wat lauw water gemengd met een beetje afwasmiddel. Verder is het plafond snel geplaatst en kan je het personaliseren door het te bedrukken met een afbeelding of motief naar keuze. Zo geef je je badkamer een unieke toets.

spanplafond badkamer

Vormherstellende eigenschap

Het ziet er niet altijd zo uit, maar een spanplafond is ‘vorm herstellend’. Het zal zijn oorspronkelijke vorm dus altijd weer aannemen wanneer het wordt ‘ingedeukt’. Een verschil in temperatuur in de ruimte heeft dan ook geen vat op de spanning van het spanplafond.

Creëer een sfeervolle ruimte

Ook het integreren van verlichting is in een spanplafond perfect mogelijk. Zo kan je spotjes in het plafond plaatsen, maar kan je ook kiezen voor een lichtdoorlatend doek. Hierbij wordt de verlichting boven het doek geplaatst zodat het licht egaal over de ruimte wordt verspreid. Dit creëert een sfeervol effect. Geniet je graag van wat muziek tijdens het douchen? Ook speakers kunnen wij desgewenst in het plafond inwerken.

Meer info over een spanplafond in je badkamer

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een spanplafond in jouw badkamer? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je verder en stellen graag een vrijblijvende offerte op maat voor jou op.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT