BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Een spanplafond in de keuken

De keuken is een plaats die dagelijks veel te verduren krijgt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de materialen die je in de keuken plaatst. Aangezien er vaak gekookt wordt, is de keuken een vochtige ruimte. Het vocht, vet en andere stoffen die vrijkomen, eindigen op het plafond.

Een spanplafond is bestand tegen vocht en schimmels en is daarom een ideale oplossing voor in je keuken. Welke andere voordelen heeft een spanplafond in de keuken? Wij leggen het graag uit.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een kunstdoek dat door middel van warmte strak opgespannen wordt in onzichtbare profielen op je plafond. Het doek wordt onder je bestaand plafond geplaatst, dus er zijn geen kap- of breekwerken nodig.

Wat zijn de voordelen van een spanplafond in de keuken?

1. Onderhoud

Een spanplafond is heel eenvoudig schoon te maken. Een mix van lauw water en een scheutje afwasmiddel is voldoende om vetvlekken van je plafond te halen. Ideaal voor een keukenplafond dus! 

2. Plafondverlichting

In de keuken is verlichting een belangrijk aandachtspunt. Boven het werkgedeelte heb je goede verlichting nodig, terwijl je misschien boven de eetruimte eerder gezellige verlichting wil. In een spanplafond is de plafondverlichting eenvoudig in te werken. Je kan vrijwel alle lampen combineren met een spanplafond, wij zorgen er altijd voor dat de bedrading mooi weggewerkt is.

3. Brandveiligheid

Een spanplafond is niet alleen vocht- en warmtebestendig, maar ook brandveilig. In een ruimte als de keuken is dat een groot voordeel, aangezien een ongelukje snel gebeurd is. Lees meer over de brandveiligheid van een spanplafond in deze blog.

4. Snelle plaatsing zonder breekwerk

Een spanplafond in je keuken wordt snel geplaatst, zonder kap- of breekwerk. Je kan dus in no time weer gebruik maken van je keuken.

5.  Strakke look

Aangezien je zo veel tijd doorbrengt in de keuken, moet die er volledig uitzien zoals jij wil. Een spanplafond geeft een strak en egaal resultaat voor een extra touch in jouw keuken.

6. Energiebesparing

Ook je energiefactuur zal je dankbaar zijn als je voor een spanplafond kiest. In een ruimte met een lager plafond gaat immers minder warmte verloren.

Meer informatie over onze spanplafonds?

Wil je meer weten over spanplafonds? Neem gerust contact op! Helixe is al meer dan 25 jaar de expert in het plaatsen van spanplafonds

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT