BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Met deze kosten moet je rekening houden bij het plaatsen van een spanplafond

Bij de renovatie van een plafond wordt steeds meer gekozen voor de installatie van een spanplafond. Een spanplafond kan dan ook heel wat straffe troeven op tafel leggen. Maar welk budget staat daar tegenover of beter, hoe zit het met de spanplafond kosten?

De kosten van een spanplafond

Een spanplafond kan, met een minimum aan breekwerk, op een dag geplaatst worden. Bovendien moet er nadien niks meer aan gebeuren. Maar je vraagt je ongetwijfeld af: wat moet zo’n spanplafond kosten? Reken op € 75,00 tot € 110,00 per m² voor een geleverd en vakkundig geplaatst spanplafond. Hoe groter de te overspannen oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarentegen kan de gewenste afwerking van het plafond en de vorm en het aantal hoeken van het plafond de kostprijs enigszins opdrijven. Duur, zeg je? Op het eerste gezicht lijkt het geen koopje, maar bedenk wel dat het spanplafond volledig afgewerkt opgeleverd wordt en je verder niks meer hoeft te doen. Je spaart liters dure verf uit en hebt op een dag tijd een volledig nieuw plafond.

Spanplafond kosten
Spanplafond kosten

De voordelen van een spanplafond

Zoals we eerder al vermelden, kan een spanplafond zonder noemenswaardige breekwerken op een dag geplaatst worden. Je bestaande plafond hoeft niet afgebroken te worden en er komt heel weinig stof en vuil vrij. Bovendien heb je er eenmaal geplaatst geen werk aan. De plaatsing van een plafond in gipsplaten daarentegen verandert je huis in een stoffige bouwwerf en kan enkele dagen in beslag nemen. Nadat alle voegen opgedroogd zijn, wachten nog 3 lagen verf en een flinke portie geduld tot ook de verf opgedroogd is. En dan spreken we nog niet over mogelijke scheuren die na enkele jaren ontstaan.

Hoge kosten?

Nee, de spanplafond kosten liggen dus echt niet zo hoog. Wil je een exacte kostprijs? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder en bezorgen jou een offerte op maat van jouw ruimte.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT