BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Is een spanplafond geluiddempend?

Kampt je eetkamer, keuken of kantoorruimte met storende geluiden? Weergalmt het geluid van je tv doorheen je salon wanneer je een spannende voetbalwedstrijd probeert te volgen? Een slechte akoestiek kan voor de nodige frustratie zorgen. Gelukkig kan een akoestisch spanplafond soelaas brengen, dankzij zijn geluiddempende kwaliteiten.

Is een spanplafond geluiddempend?

Een standaard spanplafond in pvc of polyester beschikt over kwaliteiten waar je moeilijk naast kan kijken. Het kan op een dag geplaatst worden, is zeer eenvoudig in onderhoud en gaat tientallen jaren mee. Een akoestisch spanplafond in polyester voegt daaraan een extra troef toe: het absorbeert geluiden en vermindert de nagalm in de ruimte waarin het geplaatst wordt.

Een akoestisch spanplafond bestaat uit een doek met een ontelbare hoeveelheid – voor het blote oog onzichtbare – kleine gaatjes (microperforaties) waarboven een isolatielaag geplaatst wordt. Geluidstrillingen bereiken via de gaatjes de isolatielaag en worden zo grotendeels geneutraliseerd.

Een akoestisch spanplafond, geluiddempend, comfortabel en zoveel meer

Bovenop de geluidsabsorberende kwaliteiten kan een akoestisch spanplafond met nog heel wat troeven uitpakken:

  • Het kan in de meeste gevallen op 1 dag tijd geplaatst worden. Bovendien hoeft je bestaande plafond niet afgebroken te worden en gebeurt de installatie stofvrij.
  • Eenmaal het spanplafond geplaatst is, heb je er geen werk meer aan. Schuren en schilderen is niet nodig, zodat je meteen van je nieuwe plafond kan genieten.
  • Een spanplafond is erg duurzaam en gaat decennialang mee.
  • Het is brandveilig en zeer eenvoudig te onderhouden.
  • Een spanplafond lijkt in eerste instantie duurder, maar komt op lange termijn goedkoper uit dan een ander verlaagd plafond.

Meer informatie?

Wil jij de akoestiek in je woonruimte of kantoor verbeteren? Contacteer ons vrijblijvend of download de brochure voor meer info over de geluidsabsorberende kwaliteiten van een akoestisch spanplafond.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT