SPANPLAFOND NADELEN

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SPANPLAFOND OF -WAND?

Heeft een spanplafond nadelen?

lijn_helixe

Denk je erover na om een spanplafond te laten plaatsen? Dan is het best om even bij die keuze stil te staan. Er zijn naast de talrijke voordelen, namelijk ook enkele nadelen verbonden aan een spanplafond. Wij leggen je in hier alles uit over een spanplafond en de nadelen ervan.

Denk je erover na om een spanplafond te laten plaatsen? Dan is het best om even bij die keuze stil te staan. Er zijn naast de talrijke voordelen, namelijk ook enkele nadelen verbonden aan een spanplafond. Wij leggen je in hier alles uit over een spanplafond en de nadelen ervan.

1. Opletten met scherpe voorwerpen

Een spanplafond is een kunstdoek die we strak opspannen onder je bestaand plafond. Het is een materiaal dat kwetsbaarder is dan een massief plafond. Scheuren in het doek zijn niet te herstellen, maar in de meeste gevallen wel weg te werken. Het blijft toch belangrijk om op te passen als je met scherpe voorwerpen in de buurt van het plafond komt.

spanplafond nadelen

De meeste ongelukjes gebeuren gelukkig dicht tegen de kant. Afhankelijk van de grootte en vorm van het plafond zijn die scheuren in de meeste gevallen helemaal weg te werken. Als je het plafond in het midden beschadigt, is dat een ander paar mouwen. Afhankelijk van de scheur kunnen we deze meestal wel stabiliseren en eventueel camoufleren door er een rookmelder, spot of rooster op te plaatsen.

2. Verlichting is definitief

Als je een spanplafond laat plaatsen, is het belangrijk om op voorhand na te denken over welke soort verlichting je daarin wil laten monteren. De verlichting kan niet rechtstreeks aan het doek bevestigd worden, maar wordt gemonteerd op steunpunten onder het spanplafond. Als je openingen in het doek maakt om verlichting te plaatsen, kan je die nadien niet meer opvullen of herstellen. We kunnen wel steeds verlichting bijplaatsen omdat het doek volledig demonteerbaar is.

Wil je toch na een tijd je verlichting vervangen? Dan kan je een spanplafond gelukkig snel en relatief goedkoop laten vervangen.

3. Verkleuring

Een polyester spanplafond kan na verloop van tijd lichtjes verkleuren door UV-stralen. Helixe werkt bij voorkeur met pvc spanplafonds, die zelfs kleurechter zijn dan autolak, waardoor dit probleem zich niet voordoet. Een pvc spanplafond verkleurt niet door de zon en is bovendien enorm onderhoudsvriendelijk. Wordt er echter gerookt in de ruimte, dan zal zowel een pvc als polyester spanplafond vergelen, en kan dat niet meer gereinigd worden.

4. De keuze van spanplafond is definitief

Eens je een spanplafond hebt gekozen, of dat nu een effen kleur is of een doek met afbeelding, kan je niet meer terug. De kleur, afwerking of afbeelding die je kiest, is definitief. Daarom raden we aan om een tijdloze kleur te kiezen. Ben je je spanplafond of spanwand beu na een tiental jaar? Dan kan je het uiteraard laten vervangen.

5. De prijs

Als je je plafond wil vernieuwen, heb je meestal een bepaald budget in gedachten. Een spanplafond past mogelijk niet in dat plaatje. Over het algemeen kan je stellen dat de prijs van een pvc spanplafond tussen €75 à €100 per m² ligt, inclusief levering en plaatsing (exclusief BTW).

Een spanplafond: nadelen en voordelen afwegen

Wegen de nadelen op tegen de talrijke voordelen van een spanplafond. Nee, helemaal niet. Maar je denkt er best toch even over na. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Helixe_E-book Sep2022_Mock-up

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT