BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Een spanplafond als keuken plafond: praktisch en esthetisch

Wanneer je aan een spanplafond denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een keuken plafond. Toch is dit niet terecht. Een spanplafond heeft tal van goede eigenschappen en is zowel vanuit esthetisch als vanuit praktisch oogpunt een verstandige beslissing.

Voordelen van een spanplafond als keuken plafond

Met een spanplafond dat wij plaatsen creëer je de gewenste sfeer in de keuken. Vandaag de dag bestaat er een ruim aanbod aan kleuren en motieven voor spanplafonds om je keuken een unieke toets te geven. Glanzend of mat, met of zonder verlichting; dit type plafond zorgt sowieso voor een strakke uitstraling. Verder kunnen dampkappen, luifels, verluchting, rookmelders en verlichting perfect worden geïntegreerd.

keuken plafond

Naast de esthetische kwaliteiten van een spanplafond, is er ook de functionele waarde. Zo hebben spanplafonds een bijzonder vlakke structuur. Hierdoor hebben vuil en bacteriën zeer veel moeite om zich hierop vast te hechten en dat is zeker geen overbodige luxe in een keuken.

Het spanplafond onderhouden

Een spanplafond schoonmaken is heel eenvoudig. Gebruik hiervoor wat lauw water gemengd met een beetje afwasmiddel. Met een zachte doek kan je het vuil vervolgens zachtjes van het plafond wrijven. Gebruik nooit agressieve middelen zoals zuren of chloor. Om zeker te zijn dat er niets op het plafond achter blijft, ga je er nadien best nog eens over met een droge doek.

Het ziet er niet altijd zo uit, maar een spanplafond is ‘vormherstellend’. Een vervorming die je bij het reinigen erin zou duwen vormt dus geen probleem want het zal zijn oorspronkelijke vorm altijd weer aannemen. Daarnaast heeft verschil in temperatuur in de ruimte (door bijv. een oven of stoomoven) ook geen vat op de spanning van het spanplafond.

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie over een spanplafond als keuken plafond? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze toonzalen. Wij helpen je verder en stellen graag een offerte op maat voor jou op.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT