BESTE SPANPLAFOND

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SPANPLAFOND OF -WAND?

ERVARING EN VAKMANSCHAP

lijn_helixe

Heb je, mogelijk na lang wikken en wegen, gekozen voor een spanplafond voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Die keuze kunnen we alleen maar toejuichen. Blijft natuurlijk de vraag: wat is het beste spanplafond?

Heb je, mogelijk na lang wikken en wegen, gekozen voor een spanplafond voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Die keuze kunnen we alleen maar toejuichen. Blijft natuurlijk de vraag: wat is het beste spanplafond?

De voordelen van een spanplafond

Spanplafonds zijn de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Dat mag niet verbazen gezien de talrijke voordelen.

  • Het is snel geplaatst, zonder kap- of breekwerk. Bovendien kan het, indien gewenst, al even snel gedemonteerd worden.
  • Het kan meteen in gebruik genomen worden, terwijl een plafond in gipsplaten eerst verder gevoegd en vervolgens geschilderd moet worden.
  • De keuze is quasi eindeloos. Ga je voor een mat of glanzend plafond? Wil je een egaal spanplafond of liever een variant met afbeelding of motief? Zowat alles is mogelijk.
  • Kies je voor een akoestisch spanplafond, dan optimaliseer je het geluid in je ruimte, ideaal voor grote oppervlakten, kantoren of horecazaken.
  • Het vraagt een minimum aan onderhoud.

Ga meteen voor het beste spanplafond!

Wij installeren zowel spanplafonds in pvc – ons stokpaardje – als in polyester. Een spanplafond in pvc wordt ook een ‘warm plafond’ genoemd, omdat het opgespannen wordt met behulp van warmte. Zo krijg je een volstrekt egaal plafond, dat herplaatsbaar is na demontage dankzij het gebruik van het harpoensysteem. Bovendien is dit type erg gemakkelijk te onderhouden. Daardoor kan je het ook probleemloos toepassen in de keuken of badkamer.

Een spanplafond in polyester daarentegen wordt zonder warme lucht geplaatst, maar zorgt vanzelfsprekend eveneens voor een perfect vlak resultaat. Bovendien is het kleurgamma van een spanplafond in polyester veel uitgebreider dan dat in pvc. Het beschikt verder over betere akoestische kwaliteiten en kan dichter bij het oorspronkelijke plafond geplaatst worden. Echter kan je dit soort plafond niet herplaatsen na demontage en is het moeilijker te onderhouden.

Wat is het beste spanplafond?

Ga voor het beste spanplafond

Wil je meer info over de kwaliteiten van onze spanplafonds of wens je meteen een vrijblijvende offerte? Contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Helixe-E-book-Batibouw-Mockup-klein

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT