BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Geluidsisolatie plafond: kies voor een goede akoestiek

Heb je in een bepaalde ruimte last van geluidshinder? Of het nu op kantoor is of bij je thuis, een slechte akoestiek is overal storend. Hoe kan je deze verbeteren? Wij leggen je graag uit hoe een spanplafond kan helpen bij de geluidsisolatie van je plafond.

Is plafondisolatie nodig?

Het plafond isoleren helpt voornamelijk bij geluiden die van het ene verdiep naar het andere gaan. Het gaat meestal om overtallig geluid uit de bovenliggende kamer of woning, dat van binnenuit wordt doorgegeven door het plafond.

Vooral oude gebouwen met houten vloeren ervaren dat soort geluidshinder. Contactgeluiden zoals een stoel verschuiven of rondstappen met hakken zijn duidelijk hoorbaar. De holle ruimte tussen je plafond en vloer werkt daarbij als een klankkast, waardoor het geluid alleen maar versterkt wordt. Dat zorgt dus al snel voor overlast. Tijd voor geluidsisolatie!

Hoe verbeter je de geluidsisolatie van je plafond?

Een effectieve manier om je plafond te isoleren is door middel van een verlaagd plafond. Om echt optimaal te isoleren, ga je voor een akoestisch spanplafond. Dat is enorm doeltreffend omdat het zowel luchtgeluid als contactgeluid voorkomt.

Een akoestisch spanplafond is vergelijkbaar met een standaard spanplafond, maar is specifiek ontworpen om de akoestiek te verbeteren. Dit soort spanplafond is namelijk voorzien van talloze kleine gaatjes (microperforaties) die het geluid opvangen. Die gaatjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verminderen de geluidstrillingen.

Wil je nóg een stap verder gaan? Combineer een spanplafond dan met geluidsisolatie. De trillingen die toch nog achter het doek zouden terechtkomen worden dan geabsorbeerd door een laag isolatie.

Hulp nodig bij de geluidsisolatie van je plafond?

Een akoestisch spanplafond biedt een uitkomst voor veel gevallen van geluidshinder, zowel thuis als op kantoor. Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Wij geven je graag meer informatie of een offerte op maat. Samen gaan we voor de ultieme oplossing!

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT