BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Wil je een nieuw plafond in de woonkamer? Ga voor een spanplafond!

Een bestaande woning verbouwen is een werk van lange adem. Niet alleen de werken op zich nemen heel wat tijd in beslag, maar ook aan het voorafgaandelijke denkproces spendeer je best de nodige tijd. Je wil immers geen foute beslissingen nemen waarvan je later spijt krijgt.
Ook voor de keuze voor een nieuw plafond ga je best niet over een nacht ijs. Hoewel… met een spanplafond speel je steeds op zeker.

Wil je een nieuw plafond in de woonkamer? Ga voor een spanplafond!

Vroeger was het eenvoudig: wilde je je plafond vernieuwen, dan koos je ofwel voor houten lamellen ofwel voor een plafond in pleisterwerk. Dat laatste bestond dan meestal uit pleisterplaten, waarbij de verbindingen en kanten afgewerkt werden met een extra pleisterlaag. De opkomst van het spanplafond zorgde voor een revolutie in de sector van plafondrenovatie. Op een dag tijd kan je de desbetreffende ruimte immers voorzien van een gloednieuw, feilloos afgewerkt plafond.
Maar een spanplafond heeft zoveel meer voordelen…

nieuw plafond woonkamer
nieuw plafond woonkamer

De voordelen van een spanplafond op een rijtje

De snelle plaatsing van een spanplafond is misschien wel het grootste voordeel, maar dergelijk plafond heeft nog heel wat troeven.

  • De installatie van een spanplafond vereist geen kap- of breekwerk. Zo komt er een minimum aan stof en afval vrij. Je hoeft de desbetreffende ruimte dus niet helemaal te ontruimen voor de plaatsing van een spanplafond.
  • Het bestaande plafond kan gewoon behouden blijven. Het spanplafond – een flexibele doek in pvc of polyester – wordt net onder je oude plafond geplaatst. Daarbij wordt een minimum aan ruimte verloren.
  • Eenmaal geplaatst heb je geen omzien meer naar het plafond. Er is geen bijkomende afwerking nodig en het hoeft niet geschilderd te worden. Wist je trouwens dat je kan kiezen uit heel wat kleuren en zelfs een afbeelding naar wens kan kiezen?
  • Luidsprekers of lichtelementen kunnen probleemloos geïntegreerd worden.
  • Het onderhoud vereist een minimum aan inspanning.
  • Ten slotte kan je een spanplafond ook zeer eenvoudig isoleren.

Nieuw plafond voor je woonkamer?

Wil je meer weten over de troeven van een spanplafond? Wij vertellen je er alles over.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT