Pvc spanplafond: duurzaam en energiebesparend

Bij een renovatie of een nieuw interieur zijn het niet enkel de vloeren, muren en meubels die aandacht verdienen. Ook je plafond is soms toe aan een opknapbeurt. Overweeg dan zeker om een spanplafond te plaatsen. Voor de installatie hiervan is namelijk geen kap- en breekwerk nodig, dus je hebt weinig last van rommel en stof. Verder is een pvc spanplafond esthetisch, duurzaam en energiebesparend! Kortom, een ideale oplossing voor je interieur.

Bespaar energie met een spanplafond

Is je plafond te hoog en verlies je daardoor veel energie? Met een spanplafond kies je zelf de hoogte van je ruimte. Zo kan je heel wat op je verwarmingskosten besparen. Spanplafonds gaan bovendien jaren mee en zijn brandveilig. Zo bescherm je je woning of kantoor tegen het risico dat brand snel om zich heen kan grijpen als deze ontstaat.

Verder hebben spanplafonds een bijzonder vlakke structuur. Hierdoor hebben vuil en bacteriën zeer veel moeite om zich hierop vast te hechten. Ze laten geen vocht door en voorkomen zo vochtophoping en schimmelvorming. Een echt pluspunt in vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.

pvc spanplafond

Kiezen voor een beter milieu

Als je beslist om een spanplafond te laten plaatsen, kan je kiezen uit twee soorten materialen, namelijk pvc of polyester. Naast de manier van plaatsen zijn er nog een aantal andere verschillen tussen beide soorten plafonds. Zo is een pvc spanplafond volledig demonteerbaar, herplaatsbaar én heeft het een zogenoemd vormgeheugen. Dat is echter niet het enige verschil.

Een pvc spanplafond is ook veel milieuvriendelijker. Zo is pvc makkelijker te recycleren dan polyester. Verder is het veel onderhoudsvriendelijker omdat een pvc spanplafond afwasbaar is en een spanplafond van polyester niet!

Niets dan voordelen

Pvc spanplafonds bevatten geen schadelijke stoffen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën. Aan de hand van een spanplafond kan je de akoestiek in eender welke ruimte bovendien eenvoudig verbeteren. Een akoestisch spanplafond absorbeert geluiden en vermindert de nagalm. Een andere voordelige factor is de snelle plaatsing. Het duurt meestal niet langer dan één of twee dagen om een pvc spanplafond volledig te installeren.

Meer informatie over een pvc spanplafond

Wil je graag meer informatie over het installeren en de voordelen van een spanplafond in jouw situatie? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze toonzalen. Wij helpen je graag verder en stellen vrijblijvend een offerte op maat voor jou op.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Helixe-inspiratie

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT