BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Zorgt een spanplafond voor isolatie?

In deze tijden van hoge energieprijzen is de isolatie van je woning meer dan ooit een hot topic.
Is je dak voorzien van een voldoende dikke isolatielaag en halen je ramen een lage U-waarde, dan ben je alvast goed op weg. Maar wist je dat ook je spanplafond een belangrijke rol kan spelen in de isolatie van je woning?

Zorgt een spanplafond voor isolatie?

De isolatiewaarde van een spanplafond zit vooral in de verlaging van het plafond. Daardoor wordt de ruimte kleiner en is er minder energie nodig om te verwarmen of te koelen. Jij bepaalt trouwens zelf hoe hoog of hoe laag je spanplafond geïnstalleerd wordt. Zorg in ieder geval voor voldoende ruimte voor kabels, buizen en verlichtingselementen.

Wil je nog meer energie besparen, dan kunnen wij je spanplafond van isolatie voorzien, zoals glaswol of steenwol. Die wordt geplaatst tussen het nieuwe spanplafond en je oorspronkelijke plafond.

spanplafond-isolatie
spanplafond-isolatie

De troeven van een spanplafond

Van alle verlaagde plafonds is een spanplafond veruit de meest verstandige keuze.

  • Het kan meestal op 1 dag tijd geplaatst worden, zonder breek- en kapwerk. Dat bespaart je heel wat tijd en poetswerk.
  • Eenmaal geplaatst is je plafond klaar. Een spanplafond hoeft immers niet geverfd of bijgepleisterd te worden, in tegenstelling tot andere plafondsystemen zoals een plafond in gipsplaten.
  • Een spanplafond is erg duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk. Mogelijke vlekken verwijder je met wat water en een zachte vod.
  • De plaatsing van verlichtingselementen of geluidsboxen in je spanplafond gebeurt zonder de minste moeite.

Meer informatie?

Ben je benieuwd naar de isolerende kwaliteiten van een spanplafond? Contacteer ons voor meer info en/of een offerte op maat.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT