BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Akoestiek in huis verbeteren dankzij een spanplafond

Bij de keuze van een nieuw plafond wik en weeg je best de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden. Met een traditioneel verlaagd plafond in pleisterplaten kies je voor een vaste waarde, maar wel eentje waar heel wat werk inkruipt. Een plafond met houten planchetten laat je ruimte mogelijk kleiner ogen. En wat met een spanplafond? Dat biedt heel wat voordelen, zoals de verbetering van de akoestiek in huis.

Akoestiek in huis verbeteren dankzij een spanplafond

Weerklinkt er een vervelende galm in huis wanneer de televisie opstaat? Of kan je met moeite een gesprek volgen wanneer verschillende mensen in je leefruimte tegelijkertijd aan het praten zijn? Met een akoestisch spanplafond in polyester los je dat probleem op. Dergelijk plafond bestaat uit een doek met ontelbare microperforaties waarboven een isolatielaag aangebracht is. Geluidstrillingen worden door de verschillende gaatjes opgenomen en als het ware geneutraliseerd door de bovenliggende isolatielaag.

Een akoestisch spanplafond is niet alleen uitermate geschikt voor particulier gebruik, maar leent zich ook perfect voor kantoorruimtes, wachtruimtes, klaslokalen of zelfs kantines.  

Ontdek de andere voordelen van een spanplafond

Naast het verbeteren van de akoestiek in huis biedt een spanplafond in polyester of in pvc nog heel wat aantrekkelijke voordelen.

Het belangrijkste is waarschijnlijk de snelle installatie. Een spanplafond kan in de meeste gevallen op een dag tijd geplaatst worden, zonder kap- en breekwerk. Bovendien is een spanplafond, eenmaal geplaatst, meteen klaar voor gebruik. Schilder- of plamuurwerk is niet nodig, zodat jij de ruimte meteen weer in gebruik kan nemen.
Kabels en andere leidingen kunnen verborgen worden achter je nieuwe spanplafond, terwijl verlichtingselementen en luidsprekers naadloos geïntegreerd kunnen worden.

Een spanplafond in pvc, vergt daarenboven een minimum aan onderhoud. Dergelijk plafond kan bovendien – door vaklui – verwijdert en herplaatst worden.

Meer informatie?

Wil jij de akoestiek in huis verbeteren met een spanplafond? Contacteer ons gerust. Wij vertellen je er graag alles over.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT