BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Spanplafond verlichting: wat zijn de mogelijkheden?

Met een spanplafond kan je zo goed als alle plafondproblemen oplossen. Overweeg je om zo’n vals plafond te plaatsen? Denk dan ook na over de verlichting die je wil laten installeren. Die bepaalt immers voor een groot stuk de sfeer in de ruimte. Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden op het vlak van spanplafond verlichting? Wij zetten ze voor jou op een rijtje, zodat jij kan beoordelen welk verlichtingsconcept het meest geschikt is voor jouw project.

Plafondverlichting zonder gaten

Bij een verlicht plafond plaatsen we de lichtbronnen tussen het oorspronkelijke plafond en het spanplafond. Het licht schijnt dus door het plafond. Omdat je geen hanglampen of inbouwspots ziet, lijkt de ruimte groter. Dat zorgt voor een stijlvolle look en bovendien hoef je geen gaten te maken in je spanplafond. Ga je voor een dimmer, dan kan je de lichtsterkte op elk moment aanpassen. Door ledlampen in verschillende kleuren te laten installeren, kan je de sfeer in de ruimte laten variëren. The sky is the limit.

spanplafond verlichting

Verlichting met lichtpunten onder het plafond

Natuurlijk kan je ook een lamp naar keuze laten bevestigen aan je plafond. We monteren dan eerst een onderconstructie, waar we vervolgens je lamp aan vastmaken. Dit lukt met elk type lamp, van hanglamp tot kroonluchter en plafondlamp. Je kan zelfs je oude verlichting hergebruiken.

Ingebouwde spots

Wanneer je kiest voor inbouwspots hangen er geen lampen aan het plafond, wat een strak resultaat oplevert. Er zijn ook lage varianten verkrijgbaar, maar de inbouw ledspots zijn het populairst. Sommige spots kunnen echter verkleuring veroorzaken of stof verbranden. Uiteraard adviseren we je graag om zeker te zijn van een veilige installatie.

LED flexstrips als spanplafond verlichting

LED flexstrips kan je aan de zijkant van het spanplafond laten installeren en zijn uitermate geschikt voor indirecte verlichting. Zowel in slaapkamers en woonkamers als in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers spelen ze hun troeven uit. Verder zijn ze ook geschikt voor gangen waar geen volledige verlichting nodig is, maar wel voldoende licht om je veilig te bewegen. Dankzij de indirecte lichtbron kan je op heel wat manieren een speciale sfeer creëren.

Classy met Swarovski-verlichting

Mag het iets meer zijn? Met Swarovski-lichten creëer je een luxueuze maar gezellige sfeer. De kristallen laten je spanplafond schitteren en door de reflectie op het plafond bekom je een uniek effect. Je kan je plafond zelfs de allure van een sterrenhemel geven, voor een resultaat om bij weg te dromen.

Meer informatie over spanplafonds en verlichting

Welke oplossing je ook verkiest, het is steeds mogelijk om nieuwe schakelaars te voorzien, dimmers te plaatsen en extra lichtkringen bij te trekken. Wil je meer informatie of advies over spanplafonds of spanplafond verlichting? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder en stellen een vrijblijvende offerte op maat voor jou op. 

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT