Wat is het verschil tussen een pvc en polyester spanplafond?

Het plaatsen van spanplafonds is al enige tijd aan een stevige opmars bezig. Dat is logisch, want je hebt in een handomdraai een compleet nieuw plafond dat er strak en modern uitziet. Als je beslist om een spanplafond te laten plaatsen, kan je kiezen uit twee soorten materialen, namelijk pvc of polyester. In deze blog kom je alles te weten over de belangrijkste verschillen.

Een warm of koud spanplafond plaatsen

Een pvc spanplafond noemen we ook wel een ‘warm spanplafond’. Deze naam is niet zomaar verzonnen, maar is een verwijzing naar de manier waarop dit plafond wordt aangebracht. Het doek, dat op maat maar ongeveer 10% kleiner wordt gemaakt, wordt namelijk opgespannen met behulp van warmte (40-45°). Op deze manier krijg je een heel mooi strak egaal plafond. Een spanplafond van polyester wordt bij een normale temperatuur geplaatst en handmatig opgespannen. Hier komt dus geen warmte aan te pas en daarom noemen we dit ook wel een ‘koud spanplafond’.

Verschil pvc en polyester spanplafonds

De verschillen tussen pvc en polyester

Naast de manier van plaatsen zijn er nog een aantal andere verschillen. Zo is een pvc spanplafond volledig demonteerbaar, herplaatsbaar én heeft het een zogenoemd vormgeheugen. Als er bijvoorbeeld veel water op lekt, waardoor er door het gewicht vervorming van het plafond ontstaat, is het alleen noodzakelijk om het water weg te halen. De vorm van het plafond herstelt zich vanzelf.

Een polyester spanplafond heeft in tegenstelling tot een pvc plafond een wafelstructuur en is daardoor minder makkelijk schoon te maken. Het enige pluspunt is dat je bij deze variant geen lasnaad ziet bij grote oppervlaktes. Deze worden doorgaans echter niet als storend ervaren en zijn nauwelijks te zien. Ook kunnen pvc spanplafonds tegenwoordig tot 5m50 meter naadloos gespannen worden.

Meer informatie over spanplafonds en -wanden

Omwille van de grote voordelen in vergelijking met een polyester plafond, adviseren wij om voor een pvc spanplafond te kiezen. Wil je graag meer informatie of een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze toonzalen. Wij helpen je graag verder.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Helixe-inspiratie

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT