BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Is een spanplafond geschikt voor de akoestische isolatie van mijn plafond?

Is je bestaande plafond dringend aan vervanging toe én wil je tegelijkertijd de akoestische kwaliteiten ervan danig aanpakken? Dan biedt een spanplafond een snelle en duurzame oplossing. Wij vertellen je graag alles over de akoestische isolatie van een plafond.

Is een spanplafond geschikt voor de akoestische isolatie van mijn plafond?

Spanplafonds bestaan in twee soorten: pvc of polyester. Kies je voor een akoestisch spanplafond in pvc, dan kan je meteen een einde maken aan allerlei storende geluiden in huis. Denk maar aan die vervelende galm van je televisietoestel of die onverstaanbare gesprekken wanneer je met verschillende mensen tegelijkertijd aan het praten bent. Een akoestisch spanplafond in polyester bestaat uit een doek met microperforaties waarboven een isolatielaag aangebracht is. Geluidstrillingen bereiken die isolatielaag via de voor het oog onzichtbare gaatjes en worden als het ware geabsorbeerd.

akoestische isolatie plafond

Een spanplafond biedt nog zoveel meer voordelen.

Bovenop de akoestische kwaliteiten van een spanplafond in polyester kan een spanplafond nog heel wat straffe troeven voorleggen.

  • Een spanplafond kan meestal in een dag geplaatst worden en vereist geen kap- of breekwerk. Na de installatie is je plafond volledig gebruiksklaar. Je hoeft geen voegen meer te bepleisteren of schilderwerken uit te voeren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een verlaagd plafond in pleisterplaten.
  • Verlichtingselementen en luidsprekers kunnen naadloos geïntegreerd worden in je spanplafond. Zo blijft het strakke geheel behouden.
  • Een spanplafond is erg eenvoudig te onderhouden. Met een zachte vod en wat water verwijder je de meeste vlakken in een handomdraai.
  • Je hebt een uitgebreide keuze in kleuren, zodat je steeds het spanplafond vindt dat bij jouw smaak en interieur past. Bovendien kan het voorzien worden van een afbeelding of motief naar keuze.
  • Een spanplafond is erg duurzaam en kan – in het geval van de versie in pvc – eenvoudig afgebroken en weer opgehangen worden.

Meer informatie?

Ben jij benieuwd naar de akoestische kwaliteiten van een spanplafond? Contacteer ons snel voor meer info.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT