BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Ik heb problemen met mijn spanplafond, wat nu?

Problemen met je spanplafond!? De titel klinkt erger dan het is. Het overgrote deel van de klanten van Helixe Installatiebedrijf is immers laaiend enthousiast over zijn spanplafond en heeft er niet het minste probleem mee. En toch kan er af en toe een probleempje opduiken…

Ik heb problemen met mijn spanplafond, wat nu?

Een spanplafond is extreem duurzaam en sterk. Daardoor komen problemen zelden of nooit voor. De zeldzame euvels hebben meestal te maken met plekken op of schade aan het plafond.
Vuile plekken op je spanplafond kunnen in de meeste gevallen heel eenvoudig verwijderd worden, ten minste als je over een spanplafond in pvc beschikt. Met wat water, een zachte doek en een neutraal afwasmiddel verdwijnt de plek als sneeuw voor de zon. Blijft het vuil zichtbaar, dan verwijzen we je graag door naar een gespecialiseerde poetsfirma.

Een spanplafond in polyester is moeilijker te reinigen. Daarvoor doe je sowieso best beroep op gespecialiseerde diensten.
Een scheur of snede in je spanplafond kan eenvoudig hersteld worden door onze vakmensen indien die zich dicht bij je muur bevindt. Bevindt ze zich in het midden van je spanplafond, dan maken onze medewerkers het doek los en wordt het gestabiliseerd tot de schade quasi onzichtbaar is.
Let wel, dit is enkel mogelijk voor een spanplafond in pvc. Een doek in polyester is onherstelbaar.

De voordelen van een spanplafond

Bovenstaande problemen komen slechts zelden voor bij een spanplafond. Meer nog, een spanplafond biedt heel wat voordelen ten opzichte van andere verlaagde plafonds:

  • De plaatsing gebeurt meestal op 1 dag tijd, zonder breek- en kapwerk. Na de plaatsing hoef je er zelf niks meer aan te doen. Verven en bijpleisteren zijn m.a.w. niet aan de orde.
  • Een spanplafond is erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk.
  • Je kan moeiteloos verlichtingselementen of geluidsboxen in je spanplafond integreren.
  • Een spanplafond zorgt niet alleen voor een strak en legaal vlak, bovendien is het in meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar. Indien gewenst kan het zelfs bedrukt worden met een afbeelding naar wens.
  • Wil je energie besparen, dan is de plaatsing van een spanplafond een goede keuze. Je kan de plafondhoogte immers verlagen, waardoor de op te warmen ruimte verkleint. Bovendien kan het spanplafond van bijkomende isolatie voorzien worden.
  • Ten slotte is een spanplafond (in polyester) ook geluiddempend.

Meer informatie?

Problemen met je spanplafond? Contacteer ons voor meer info.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT