BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Wat is de ideale hoogte van een spanplafond?

Een verlaagd plafond laten steken kan op vele manieren. Je kan kiezen tussen de traditionele pleisterplaten, een systeemplafond of een spanplafond. Gezien de vele voordelen van die laatste gaat onze voorkeur daarnaar uit. Een daarvan is de geringe hoogte die je verliest bij de installatie van een spanplafond.

Wat is de ideale hoogte van een spanplafond?

Een verlaagd plafond in pleisterplaten of een systeemplafond wordt gemonteerd op een houten of metalen structuur die aan je plafond gehangen wordt. Daardoor ben je al gauw heel wat centimeters ruimte kwijt. Bij een spanplafond is de verloren hoogte veel beperkter. Onze spanplafonds kunnen op ten minste 17 millimeter van het oorspronkelijke plafond geplaatst worden. Daarbij moet je wel rekening houden met de ondergrond en mogelijke verlichting. Bovendien voorzie je best ook voldoende plaats voor leidingen en buizen.

Eigenlijk kan je zelf de hoogte van je spanplafond bepalen, zolang je rekening houdt met de nodige ruimte tussen het originele plafond en je nieuwe verlaagde plafond.

De andere voordelen van een spanplafond

Naast het beperkte ruimteverlies bij de plaatsing van een spanplafond biedt die laatste nog heel wat voordelen. We sommen ze graag voor je op:

  • De plaatsing kan op een dag gebeuren, zonder breekwerk.
  • Een spanplafond kan perfect op maat gemaakt worden en zelfs worden voorzien van een afbeelding naar wens.
  • Een spanplafond werkt energiebesparend, in tijden van hoge energieprijzen een onmiskenbare troef.
  • De integratie van verlichtingselementen of luidsprekers gebeurt naadloos.
  • Je kan een spanplafond heel eenvoudig reinigen. Een natte doek en wat neutraal afwasmiddel volstaan.
  • Onze pvc spanplafonds zijn demonteerbaar, handig wanneer je bijvoorbeeld herstellingen of aanpassingen wil laten uitvoeren. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de ideale hoogte van een spanplafond of over een spanplafond in het algemeen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT