BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Een spanplafond of stucen, wat kies je best?

Vroeger dacht je bij de plaatsing van een nieuw plafond waarschijnlijk meteen aan een verlaagd plafond met pleisterplaten of stucwerk, maar tegenwoordig zijn er heel wat alternatieven op de markt. Zo wint een spanplafond voortdurend aan populariteit ten koste van een gestuct plafond.

Een spanplafond of stucen, wat kies je best?

Ben je een handige harry, dan overweeg je mogelijk je oude plafond te vernieuwen door zelf voor het stucwerk te zorgen. Beschik je over twee linkerhanden, dan schakel je best een gespecialiseerde firma in. Vooraleer je kiest voor stucwerk, neem je best volgende zaken in acht:

  • Een houten plafond is niet geschikt voor stucwerk. Wil je het toch stucen, dan voorzie je eerst stuc- of pleisterplaten.
  • Stucwerk vereist een grondige voorbereiding. Om plekken op muren en vloeren te voorkomen, plak je die best volledig af. Vanzelfsprekend verhuis je ook de hele inboedel van je werkplek naar een andere kamer.
  • Stucen is precies, zwaar en tijdrovend werk. Bovendien moet je plafond volledig opgedroogd zijn vooral je het verder kan afwerken.
  • Eenmaal het stucwerk erop zit, kan je je schildersvaardigheden botvieren. Kies je voor twee of drie lagen, hou steeds rekening met de droogtijd tussen elke laag.
spanplafond of stucen

Toch maar beter kiezen voor een spanplafond?

Een spanplafond kan op 1 dag tijd geplaatst worden. Bovendien komt hier geen breekwerk aan te pas, zodat je ruimte volledig stofvrij blijft. Dat wil meteen ook zeggen dat de werkplek niet helemaal ontruimd moet worden.
Een spanplafond biedt nog heel wat andere voordelen. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren of bedrukkingen en is een verfbeurt dus niet nodig.

Eenmaal geïnstalleerd is een spanplafond trouwens meteen klaar voor gebruik. Luidsprekers of lichtelementen kunnen probleemloos geïntegreerd worden in je spanplafond en het onderhoud ervan is heel eenvoudig. Ten slotte kan je een spanplafond eenvoudig isoleren en kan het de akoestiek in je ruimte verbeteren.
Heb jij nog redenen nodig om te kiezen voor een spanplafond?

Meer informatie?

Wil je meer weten over de straffe troeven van een spanplafond? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT