BLIJF OP DE HOOGTE

Het laatste nieuws en de meest interessante weetjes

lijn_helixe

Op zoek naar een vochtwerend plafond in de badkamer?

Bij de installatie of renovatie van je badkamer droom je waarschijnlijk van een mooie douche, een elegante wasbak of misschien zelfs een extra groot bad. Maar één belangrijk element van de badkamer wordt al te gemakkelijk over het hoofd gezien: het plafond!

Op zoek naar een vochtwerend plafond in de badkamer? Kies voor een spanplafond!

Heb je net een snelle douche genomen of een uur lang van een hemels bad genoten? Dan hangt je badkamer ongetwijfeld boordevol waterdamp die – mogelijk vruchteloos – zijn weg naar buiten zoekt. Daarom is het erg belangrijk je badkamer van een vochtwerend plafond te voorzien. Een spanplafond is in dat geval een zeer goede keuze. Het is immers perfect bestand tegen vocht, vrij van schimmel en zeer gemakkelijk te onderhouden. Je kiest best wel voor een spanplafond in pvc.

Dacht je eerder aan een badkamerplafond in gipsplaten? Dan moet je sowieso kiezen voor de duurdere groene, vochtwerende gipsplaten. Bovendien moet je zorgen voor een minutieuze opvulling van de voegen tussen de verschillende platen. Ten slotte is ook het gebruik van meerdere lagen vochtwerende verf nodig, zo niet kan de verf na een tijd afschilferen. Met een spanplafond doen die problemen zich niet voor.

Alle troeven van een spanplafond op een rijtje

Een spanplafond is vochtwerend, onderhoudsvriendelijk en vrij van schimmel, maar het biedt nog heel wat voordelen. Zo kan het op één dag geplaatst worden, zonder breek- of kapwerk en dus ook zonder stof.

Een spanplafond is beschikbaar in heel wat kleuren en kan zelfs van een motief of foto naar keuze voorzien worden. Het hoeft dus niet geschilderd te worden. Bovendien kunnen luidsprekers of lichtelementen probleemloos geïntegreerd worden in je spanplafond.

Ten slotte kan je een spanplafond eenvoudig isoleren en kan het de akoestiek in je ruimte verbeteren.

Meer informatie?

Op zoek naar het ideale plafond voor je badkamer? Met een spanplafond speel je op zeker.  Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Meer inspiratie nodig?

Wil je graag je woning of kantoor een unieke uitstraling geven? Laat je dan verleiden door de spanplafonds of -wanden die wij plaatsen. Download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën!

Mockup-inspiratiebrochure-Helixe

VIND EEN TOONZAAL BIJ JOU IN DE BUURT